Ο Γιάννης Στανκογλου υποδύεται τον αυτοκράτορα Καλιγούλα ο οποίος μετά τον θάνατο της αδερφής του μετατρέπεται σ’ενα τραγικό πρόσωπο.

Προσπαθεί να τα βάλει με την Φύση και στο τέλος γίνεται θυσία στην ανθρώπινη ελευθερία που ο ίδιος επικαλείται.

-Πόσο απέχει η τραγικότητα απ την παραφροσύνη στο μυαλό του Καλιγούλα.

-Είναι τραγωδία για τον Καμυ καθώς βάζει τον Καλιγούλα να κάνει αποτρόπαιες πράξεις. Δεν είναι η παραφροσύνη που τον χαρακτηρίζει απλώς αυτά που κάνει τον δείχνουν έτσι και να βγάζει αυτό το χαρακτηριστικό.

-Ποια είναι η σχέση του με τους ανθρώπους και πως αντιλαμβάνεται την εξουσία.

-Χάνει την αδερφή του και έτσι αλλάζει όλη η κοσμοθεωρία του μ’αυτόν τον τρόπο καταλαβαίνει ότι όλα είναι μάταια..φεύγει για 3 μέρες και όταν επιστρέφει πιστεύει ότι με την εξουσία μπορεί να κάνει το αδύνατο-δυνατό..

-Η Σεζόνια είναι ένα αντίβαρο στην απώλεια της αδερφής του.

-Είναι αυτή που προσπαθεί να τον βοηθήσει στην νέα του θεωρία αλλά όταν αντιλαμβάνεται ότι ούτε εκείνη μπορεί τότε την σκοτώνει.

-Βλέπεις Καλιγούλες στην σημερινή πολιτική.

-Υπάρχουν όχι βέβαια με την ίδια μορφή αν εξαιρέσεις τον Βορειοκορεάτη αλλά αυτή η άνοδος της ακροδεξιάς σ’όλη την Ευρώπη είναι κάτι το ανησυχητικό το οποίο θα έπρεπε να μας προβληματίζει.

-Πόσο δύσκολο ήταν να μεταφερθεί στο σανίδι το έργο και πως είναι να σε σκηνοθετεί η γυναίκα σου.

-Ήταν εκ φύσεως δύσκολο είναι ένα έργο το οποίο το αγαπώ και ήθελα να το κάνω απ 4ο πρώτο έτος της σχολής και το σκεφτόμουν. Όσον αφορά την συνεργασία μου με την Αλίκη είναι και εκείνης από τα αγαπημένα και η συνεργασία μας ήταν άμεση και εύκολη καθώς καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλο.

-Συγχρόνως ολοκληρώθηκαν και τα γυρίσματα της νέας ταινίας του κου Σακαρίδη “Πλατεία Αμερικής” μίλησε μας.

-Είναι 3 παράλληλες ιστορίες: Ο Μάκης Παπαδημητρίου ο οποίος υποδύεται τον Νάκο και μισεί τους ξένους,ο Βασίλης Κουκαλάνι είναι ο Ταρέκ ο οποίος με την 10χρονη κόρη του προσπαθεί να φύγει απ τη χώρα..και εγώ που υποδύομαι τον Μπιλυ έχω ένα μπαρ και το παράνομο tattoo studio ώσπου μια ερωτική ιστορία θα μου αλλάξει το ρου της ζωής. Νομίζω ότι είναι μια ταινία που ασχολείται μ’ένα επίκαιρο θέμα και νομίζω θ’αγαπηθεί από το κοινό..

-Γιατί πιστεύεις ότι το μίσος για τον συνάνθρωπο είναι αυτό που κυριαρχεί στις μέρες μας.

Δεν νομίζω ότι είναι το μίσος είναι ο τρόπος που η ίδια η κοινωνία δεν μπορεί ν απορροφήσει όλους τους μετανάστες που έρχονται σε συνάρτηση βεβαία με την κακή πολιτική που κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα.

-Σε ανησυχεί που οι άνθρωποι που είναι στην εξουσία διεθνώς είναι απολυταρχικοί..

-Φυσικά και με ανησυχεί αυτός ο απολυταρχισμός που κυριαρχεί χάνονται αξίες,τα δικαιώματα των ανθρώπων καταπατούνται και τα πάντα θυσιάζονται στον βωμό των χρημάτων.

-Τα μελλοντικά σας σχεδία.

-Είναι η κυκλοφορία της ταινίας απ την feelgood ενώ θα συνεχιστεί και η περσινή περιοδεία “7 επί Θήβας”.

-Κλείσε με μια ευχή.

-Μια προσπάθεια για καλυτέρευση των συνθηκών ζωής των ανθρώπων και πιστεύω ότι με τον καιρό τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

Γιάννης Βανταράκης