Η κινηματογραφική ομάδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης  (Κ.Ε.Π.Α.) Δήμου Βέροιας βρίσκεται στο στάδιο υλοποίησης της ταινίας μικρού μήκους «Σσστ». Το σενάριό της, με τίτλο «Σσστ», έχει βραβευτεί με έπαινο για πρωτότυπο σενάριο μικρού μήκους από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος. Το σενάριο έχει γραφτεί από την Ελπίδα Παναγιωτίδου και την Τίνα Σιδέρη.

Η ταινία πραγματεύεται την δύναμη της Σιωπής όταν επιβάλλεται από πρόσωπα ή από συνθήκες, πατώντας στον φόβο, την αγάπη, την ανάγκη για ασφάλεια, το ένστικτο επιβίωσης, αλλά και και στον εφησυχασμό σε συνθήκες φαινομενικής ευμάρειας. Πόση δύναμη μπορεί να κρύβει η επιβολή της σιωπής; Ποια είναι τα όριά της;

Η ταινία μικρού μήκους «Σσσστ» ταξιδεύει μέσα στο χρόνο, με σταθμούς σε σημεία – καμπές της Ελληνικής ιστορίας και με όχημα την προσπάθεια μιας μητέρας να σταματήσει το κλάμα του παιδιού της. Καταλήγει στο παρόν, όπου οι ρόλοι αντιστρέφονται. Το παιδί πλέον προσπαθεί να επιβάλει τη σιωπή.

Η κινηματογραφική μας ομάδα, με εισηγητή το Νίκο Καλλαρά – σκηνοθέτης κινηματογράφου, τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016 ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της ταινίας με πολλή εργασία και μεράκι.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας βοήθησαν και στήριξαν με αγάπη αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα.

Τους Χορηγούς μας

“Συστήματα ήχου- Ήχος και Φως – Ζορμπάς”

“ Καλλυντικά Γαϊτανίδης”

“ 12 Γράδα restaurant/wine bar”

“Κατάστημα Ενδυμάτων  Nicol – Μπασδεκόπουλος Νικόλαος”

“ Κατάστημα Ανδρικών Ενδυμάτων Ascot”

“ Καφέ Μπρίκι- Μιχάλης Νοταρίδης”

“ Καφέ Τσαγκαράδικο”

“ Αρτοποιείο Φραντζής – Δημοσθένης Φραντζής”

“ Φούρνος Χονδραντώνη Άννα”

 “ Petrogaz – Κέντρο Υγραερίου Βέροιας”

“ Carrefour Express”

“ Τερζίδης Στάθης Ιδρυτής του Λαογραφικού Μουσείου Αρσενίου Σκύδρας”

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ηθοποιούς μας Πόπη Σαβρανίδου, Μιχάλη Πάρτη, Θοδωρή Αμοιρίδη, Μαίρη Μεγγιάνη, Δέσποινα Παπαγιαννούλη, Νίκη Ιωαννίδου, Αρετή Τσίλκα, Φαίδρα Σαμούκα, Νίκο Κουρουζίδη,  Νίκο Μουρτζίλα και Σαββαίδη Γιάννη.

Τέλος ευχαριστούμε για τον άψογο επαγγελματισμό τους εξωτερικούς μας συνεργάτες Νίκο Βούλγαρη- Διευθυντής Φωτογραφίας, Αντώνη Στεφανόπουλο-Ηλεκτρολόγος, Τόλη Οικονόμου- Ηχολήπτης, Κική Κηρυττοπούλου – Σκηνογράφος και Ενδυματολόγος, Ντία Εμμανουηλίδου – Βοηθός Σκηνογράφου και Βοηθός Ενδυματολόγου, Φανή Φλώρου- Μακιγιέζ. Χάρη Κουρουζίδη -Φωτογράφος Πλατώ και Κοσμά Παπαχρήστου- Γενικών Καθηκόντων.

Οι μαθητές της κινηματογραφικής ομάδας:

Τσιράς Λευτέρης

Κυριακίδου Άννα

Τσεχελίδης Γιάννης

Ζορμπάς Άγγελος

Βύζας Θωμάς

Παπαδοπούλου Ανδρομάχη

Σαββαίδης Γιάννης

Σιδερίδου Ελίζα

Σίμος Νικόλαος

Τσιτλακίδης Αντώνης

Τζήκας Δημήτρης

Θεοδωρίδης Γιάννης

Κατάκη Βίκυ