Απεργία κατά των κυβερνητικών μέτρων σε φορολογικό και ασφαλιστικό πραγματοποιεί την Πέμπτη η ΑΔΕΔΥ. Στην απεργία μετάσχει ο Ιατρικός Σύλλογος, η ΟΛΜΕ και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ.

Στην απεργία λαμβάνει μέρος και η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται πτήσεις. Στην απεργία θα μετάσχει και η ΕΣΗΕΑ, που καλεί τους δημοσιογράφους σε ιδιωτικά και δημόσια μέσα να απεργήσουν. Ποιες ώρες θα εκπέμψουν απεργιακά δελτία οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Καλώντας τους εργαζομένους σε «ξεσηκωμό», η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για «βίαιη μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη ‘μεταρρύθμιση’ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει την πολιτική λιτότητας των Κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

«Τα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό μαζί με την υπερφορολόγηση των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων, των αυταπασχολουμένων, των αγροτών κλπ, φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και στέλνουν τη νεολαία στην ξενιτιά» αναφέρει η ανακοίνωση, ενώ καλεί και σε συγκέντρωση στην Αθήνα, στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί.

Σε ό,τι αφορά την ΟΣΥΠΑ, η απεργία των ελεγκτών θα ξεκινήσει στις 12.01 μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (ξημερώματα Πέμπτης) και θα λήξει τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας (Πέμπτη).

• Πτήσεις που υπερίπτανται του Athinai Fir Hellas Uir.
• Πτήσεις που μεταφέρουν αρχηγούς κρατών.
• Πτήσεις της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που μετέχουν σε επιχειρησιακές αποστολές και προγραμματισμένες ασκήσεις.
• Πτήσεις αεροσκαφών που αντιμετωπίζουν ασυνήθεις καταστάσεις ή διατελούν σε κατάσταση ανάγκης.
• Νοσοκομειακές πτήσεις, πτήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας και πτήσεις αεροσκαφών Έρευνας και Διάσωσης.

Για περισσότερες
πληροφορίες σχετικά με τις πτήσεις, το επιβατικό κοινό θα πρέπει να ενημερωθεί από την αεροπορική εταιρεία από την οποία έχει εκδώσει εισιτήριο.

Η απεργία των δημοσιογράφων και των διοικητικών υπαλλήλων, αρχίζει στις 6 το πρωί της Πέμπτης έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής και αφορά όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, τη γενική γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, και τα Γραφεία Τύπου.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας, η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΣΠΕΡΤ θα επιτρέψουν τη μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στη 1.15 με 1.30μμ, και τη μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς 8 με 8.15 το βράδυ.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.