Η Nike τήρησε την υπόσχεση που μας έδωσε τον περασμένο Οκτώβριο, όταν πραγματοποίησε το όνειρο κάθε φίλου της ταινίας Back to the Future με τα Nike Mag που δένουν τα κορδόνια μόνα τους, και παρουσίασε χθες στην εκδήλωση Nike Innovation 2016 τα Nike HyperAdapt 1.0!

Σύμφωνα με τη σχεδιάστρια Tiffany Beers, τα Nike HyperAdapt 1.0 διαθέτουν “σύστημα προσαρμογής δεσίματος” που δένει αυτόματα τα κορδόνια μόλις περάσει το πόδι μέσα στο παπούτσι. Η ενεργοποιήση του συστήματος γίνεται μόλις ο ειδικός αισθητήρας στο εσωτερικό του παπουτσιού αντιληφθεί ότι μπήκε κανονικά το πόδι, ενώ υπάρχουν δύο κουμπιά στα πλαϊνά του παπουτσιού για χαλάρωση ή σφίξιμο των κορδονιών για καλύτερη εφαρμογή.

Ακόμη, θα συνεχιστούν οι έρευνες έτσι ώστε μελλοντικά να δημιουργήσουν ένα παπούτσι που θα προσφέρει πλήρη αυτόματη προσαρμογή ανάλογα με το έδαφος, την πίεση που ασκεί ο αθλούμενος, τις ξαφνικές αλλαγές κατεύθυνσης κλπ.

Τα Nike HyperAdapt 1.0 θα κυκλοφορήσουν το καλοκαίρι σε τρία χρώματα και θα έχουν δικαίωμα αγοράς μόνο τα μέλη του NIKE+.

https://www.youtube.com/watch?v=z7Cyv3cvIxY