Η  διοργανώνει ένα σεμινάριο πρώτης γνωριμίας με το φλαμένκο (ρυθμό και χορό), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Μαρτίου 2016, ώρες : 6.00-8.00 μ.μ. στις αίθουσες της Σχολής Χορού., στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. To σεμινάριο απευθύνεται σε χορευτές και χορεύτριες, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, ανεξαρτήτως ηλικίας, αλλά και σε όσους δεν έχουν καμιά χορευτική εμπειρία και ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το φλαμένκο.  Θα διδάξει η Σουζάνα Βολιώτη.

To κόστος συμμετοχής είναι 10€ και τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το Φλαμένκο είναι ένας ισπανικός όρος που αφορά ένα είδος μουσικής και χορού, το οποίο διαμορφώθηκε στην Ανδαλουσία της Νότιας Ισπανίας κατά τον 19ο αιώνα. Το φλαμένκο ενσωματώνει μια σύνθετη μουσική και πολιτισμική παράδοση μιας και δημιουργήθηκε από τη μοναδική συνύπαρξη και μείξη της αραβικής, ανδαλουσιανής, εβραϊκής και τσιγγάνικης κουλτούρας. Χαρακτηριστικό μουσικό όργανο είναι η κιθάρα φλαμένκο.

Βιογραφικό σημείωμα:
Η Σουζάνα Βολιώτη γεννήθηκε στη Βέροια το 1983. Ξεκίνησε μαθήματα ρυθμικής γυμναστικής σε ηλικία τεσσάρων ετών. Στην πορεία συνέχισε με παραδοσιακό και μοντέρνο χορο, συμμετέχοντας σε παραστάσεις και φεστιβάλ χορού. Το 2008 έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με το φλαμένκο και αρχίζει να μαθητεύει με τη Gabriela Gutarra της σχολής Flamenco Center στη Στοκχόλμη. Μέσα σε λίγα χρόνια ξεκινάει να δίνει τις πρώτες της παραστάσεις. Η αγάπη της για το φλαμένκο την οδήγησε τελικά το 2014 στη Σεβίλλη της Ισπανίας, όπου και ζει σήμερα σπουδάζοντας στην ακαδημία χορού Fundación Cristina Heeren de Arte Flamenco. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια διασήμων χορευτών όπως Úrsula López, Luisa Palicio, Patricia Guerrero, Carmen Ledesma, Fuensanta La Moneta, Concha Jareño, Milagros Menjibar, Manuela Reyes, Leonor Leal, Yolanda Heredia, Torombo, Juan de los Reyes κ.ά.

Είναι επίσης κάτοχος πτυχίου κλασσικής κιθάρας από το Δημοτικό Ωδείο Βέροιας και απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να συμπληρώνετε στην Γραμματεία του Χώρου Τεχνών.
Πληροφορίες 2331078100 και 78101.