Με ένα ουράνιο μουσικό τόξο με Χρώματα από την Ελλάδα, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την  Άλκηστη Πρωτοψάλτη, μια από τις πιο αγαπημένες διαχρονικές Ελληνίδες ερμηνεύτριες, η οποία φημίζεται για την “δωρική” και τρυφερή φωνή της , την ξεχωριστή έκφρασή της αλλά και την μοναδική σκηνική της παρουσία που ξεσηκώνει το κοινό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.

Η “μοναδική” Άλκηστις όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν όσοι έχουν την τύχη να την ακούσουν, είναι ο κρίκος που ενώνει την Ελληνική μουσική με τον διεθνή κινηματογράφο και το μιούζικαλ :  “κάθε εμφάνιση αυτής της μούσας είναι μία εμπειρία μοναδική χωρίς σύγκριση” έχει σχολιάσει αρκετές φορές ο διεθνής τύπος.

H  εξαιρετική ερμηνεύτρια θα μας συγκινήσει  τραγουδώντας μελοποιημένη ποίηση του Νομπελίστα Οδυσσέα Ελύτη, και θα συνεχίσει με σύγχρονη Ελληνική μουσική, χαρίζοντας μας τα καλύτερα της, τραγούδια που θα μας κάνουν να ονειρευτούμε, να αγαπήσουμε, να ξεχάσουμε, τραγούδια με χρώματα από την Ελλάδα, μελωδικά, με ροκ πινελιές, τραγούδια που θα γεμίσουν την ψυχή μας.

Μαζί της μία ομάδα εξαιρετικών μουσικών , διακεκριμένων σολίστ, οι οποίοι ξεχωρίζουν με το πάθος τους, ξεδιπλώνοντας μοναδικά στην σκηνή το ταλέντο τους.

Οπως έγραψαν και στο Musicity γι αυτή την παράσταση :

Έκανε τα πρώτα της βήματα ερμηνεύοντας Καβάφη και Ρίτσο γύρω στο τέλος της δεκαετίας του ’70, όμως έλαχε να απογειωθεί τραγουδώντας με πάθος Νικολακοπούλου και Κραουνάκη. Με το «Κυκλοφορώ κι οπλοφορώ» το 1985 η μελαχρινή συνεσταλμένη Άλκηστις, έγινε αυτό που ξέρουμε σήμερα. Μια χίμαιρα μουσικής, ήχων, κινήσεων και ενέργειας. Ένα σκηνικό ηφαίστειο που ξυπνά μνήμες και σου αγγίζει ακόμα και εκείνες τις χορδές που μέχρι να την ακούσεις έμεναν ακούρδιστες.

Έτσι κι εκείνο το βράδυ στις 9 του Σεπτέμβρη, βράδυ δροσερό, φθινοπωρινό και όμορφο ανέβηκε στον Πειραιά μαζί με τους μουσικούς της αναπαριστώντας μας μουσικά… «Τα χρώματα της Ελλάδας», όπως είναι και ο τίτλος αυτής της παγκόσμιας περιοδείας της.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη παραμένει πάντα ένα φαινόμενο προς αναζήτηση. Η άμεση εναλλαγή της από ερμηνεύτρια σε performer, η ρεπερτοριακή της γκάμα και ο πλούτος των εκφραστικών της μέσων δεν θα πάψουν ποτέ να ξαφνιάζουν όποιον τύχει να την ακούσει. Ένας λόγος που το κοινό της, ποικιλόμορφο και ανομοιογενές, ανανεώνεται με ρυθμούς γρήγορους και παθιασμένους.

Απ’ την «Σωτηρία της ψυχής» στο «Βενζινάδικο» κι απ’ την «Όμορφη και παράξενη πατρίδα» ως το «Διθέσιο» η Άλκηστις δεν αφήνει τα μάτια κανενός να φύγουν από πάνω της. Τα μαύρα της μαλλιά, τα μαύρα της μάτια και τα μαύρα της ρούχα εκπέμπουν πάντα φως εκ φωτός. «Είναι ένα αυτοκίνητο που αν το κουρδίσεις θα πέσει πάνω στο κοινό», είχε πει για εκείνη ο μέντοράς της Ανδρέας Βουτσινάς, που μαζί με τον Σταμάτη Κραουνάκη την σκηνοθετούσαν στις αρχές της δεκαετίας του ’90 στο θρυλικό «Γκάζι», κάνοντάς την, την ιέρεια του «Γκαζιού». Από τότε η Άλκηστις δεν ξεκουρδίστηκε ποτέ.

Τραγούδησε τα άπαντα το βράδυ του Σεπτέμβρη στο Βεάκειο. Τα τραγούδησε με πάθος και ενέργεια κάνοντας το ασφυκτικά γεμάτο θέατρο να χοροπηδά τραγουδώντας και χορεύοντας, χωρίς να μπορεί να σταματήσει. 

 

 

 

 

 

 

Χώρος Τεχνών Δήμου Βέροιας

Π.Μελά & Μπιζανίου γωνία

Τηλέφωνο 23310 78100

 

 

 

 

Ώρα έναρξης : 21.00

Τιμές εισιτηρίων : A+B Πλατεία 17€, Εξώστης 12€

Σημεία προπώλησης :

Χώρος Τεχνών

Καφέ «Μπρίκι»

Ουζερί «Μαρμίτα»

Βιβλιοπωλείο «Επίκαιρο»

Μεζεδοπωλείο «Στάσου Μύγδαλα»

Πληροφορίες 2331078100

 

Παραγωγή ArtTc Live  , με την υποστήριξη της Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας

Προβολή+Επικοινωνία – Δέσποινα Κραουνάκη