Σήμερα Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι συγκαλείται στο Μέγαρο Μαξίμου το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, με θέμα τις κρίσιμες εξελίξεις στο προσφυγικό και ενόψει της σχετικής Συνόδου Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας στις 7 Μαρτίου, αλλά και του ταξιδιού του πρωθυπουργού στη Σμύρνη στις 8 του μήνα.

Λεπτομερέστερα, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στο Συμβούλιο θα πάρουν μέρος ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας και οι ηγέτες της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη κ. Φώφη Γεννηματά, του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, του Ποταμιού κ. Σταύρος Θεοδωράκης, των ΑΝΕΛ κ. Πάνος Καμμένος και της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης.

Θα τεθούν θέματα κυβερνητικών (μη) σχεδιασμών, εγκλωβισμού προσφύγων, κατανομής τους σε διάφορα μέρη της χώρας, hotspots, αστυνόμευσης, ανθρωπιστικής βοήθειας, τουρισμού, σχέσεων με την ΠΓΔΜ και την ΕΕ λόγω προσφυγικού, πιθανού ελληνικού βέτο, (μη) συμψηφισμού προσφυγικού – αξιολόγησης κλπ.

Αναμένεται ότι θα διαμορφωθούν τα εξής «μέτωπα»: στη συμπολίτευση Τσίπρας – Καμμένος (όπως στην κυβέρνηση), Μητσοτάκης – Γεννηματά – Θεοδωράκης στην αντιπολίτευση με άσκηση κριτικής για τα μέχρι τώρα, προειδοποιήσεις και προτάσεις, με το Λεβέντη αρκετά κοντά τους, ενώ ιδιαίτερη γραμμή θ΄ ακολουθήσει, όπως πάντα, ο κ. Κουτσούμπας.