Στα πλαίσια του κύκλου πολιτιστικών διαλέξεων  ΕΞΙΣΤΟΡΩ … (ΙΣΤΟΡΙΑ-ΧΟΡΟΣ-ΜΟΥΣΙΚΗ- ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ), ο Μ. Ε. Γ. Σ. Ν  ΚΟΠΑΝΟΥ «ΜΙΕΖΑ» διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα «ΘΡΑΚΗ» υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας, με τη συμμετοχή της Θρακικής Εστίας Βέροιας, το Σάββατο 27-2-2016, ώρα 18:00, στο φιλόξενο χώρο του Μ. Ε. Γ. Σ. Ν   ΚΟΠΑΝΟΥ «ΜΙΕΖΑ», στον Κοπανό Νάουσας.

 

Μια ξεχωριστή Θρακιώτικη βραδιά με ιστορία, λαογραφία, μουσική, χορό και πλούσιο φαγητό  είχε την ευκαιρία να απολαύσει μεγάλο πλήθος συμμετεχόντων.

 

Στο πρώτο μέρος η κεντρική ομιλήτρια κ. Τενεκετζόγλου – Μαλλιάρα Ανθούλα, εκπαιδευτικός, πλαισιωμένη με προβολή εικόνων αναφέρθηκε στην Ιστορία της Θράκης από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα (με έμφαση στον ξεριζωμό-προσφυγιά των Θρακιωτών). Ακολούθησε η ομιλία του κ. Αγγιναρτζή Παύλου, κατοίκου Κοπανού Νάουσας (Θρακιώτη με καταγωγή τα περίχωρα της Κων/πολης) με θέμα τους  Θρακιώτες Κοπανού, που κατάγονται από την περιοχή Δέρκων  Ανατολικής Θράκης.

 

Στο δεύτερο μέρος ακολούθησαν λαογραφικά δρώμενα, γευσιγνωσία με Θρακιώτικα πλούσια εδέσματα, ζωντανή παραδοσιακή μουσική από την ορχήστρα και χοροί Θράκης από το παιδικό τμήμα και το τμήμα εκπροσώπησης της Θρακικής Εστίας Βέροιας.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Θρακικής Εστίας Βέροιας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στον Μ.Ε.Γ.Σ.Ν  ΚΟΠΑΝΟΥ «ΜΙΕΖΑ» για τη φιλοξενία και ιδιαίτερα ευχαριστεί τα μέλη της Θρακικής Εστίας Βέροιας, το τμήμα εκπροσώπησης, το παιδικό τμήμα και τους γονείς των παιδιών για την πρόθυμη συμμετοχή τους.