OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι ενημερώσεις των καθηγητών της Β/θμιας εκπαίδευσης από το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Βέροιας.

Η δράση ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2015 όπου οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Βέροιας ενημερώθηκαν από την Ψυχολόγο, Κοινωνική Λειτουργό και Νομική Σύμβουλο του Κέντρου σχετικά με τη Βία στην Οικογένεια αλλά και τις επιπτώσεις που έχει τόσο στην σωματική όσο και στη ψυχική και συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού/εφήβου.

Η δεύτερη φάση της παρέμβασης περιλάμβανε ενημερώσεις των εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων όπου συζητήθηκαν τα αποτελέσματα και οι παρατηρήσεις  όπως αυτά προέκυψαν μέσα από τη διαδικασία της βιωματικής δράσης με τους μαθητές. Οι καθηγητές ενημερώθηκαν για τη λειτουργία και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου αλλά και πώς μπορούν να κινηθούν σε περίπτωση που έχουν ενδείξεις ότι κάποιος μαθητής της σχολικής μονάδας μπορεί να είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Τέλος εξετάσθηκαν οι λόγοι που κάνουν μια γυναίκα να παραμένει σε μια κακοποιητική σχέση, το προφίλ του θύτη όπως επίσης στοιχεία και συμπεριφορές στις οποίες μπορεί να ανιχνευτεί η κακοποίηση ενός παιδιού – εφήβου όχι μόνο σε σωματικό  αλλά και σε ψυχοσυναισθηματικό /κοινωνικό επίπεδο. Η αυλαία της παρέμβασης έκλεισε με την ενημέρωση των καθηγητών του 1ου Ενιαίου Λυκείου Βέροιας.

Το επιστημονικό προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου ευχαριστεί θερμά τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων για την άριστη συνεργασία.