Το Ρέικι είναι ένας απλός τρόπος με τον οποίο παίρνουμε και δίνουμε ενέργεια από το Σύμπαν και σημαίνει Συμπαντική Ζωτική Ενέργεια.

Τι είναι το Ρέικι και πως μεταδίδεται:
Το Ρέικι είναι μια ολιστική μέθοδος θεραπείας και αυτοθεραπείας με την πνευματική κι εσωτερική έννοια. Μέσα από την επαφή μας με την δόνηση του Ρέικι αποκαθίσταται η ομαλή ροή της ενέργειας μέσα μας. Το σώμα μας αποτοξινώνεται σε φυσικό, νοητικό και συναισθηματικό επίπεδο, επανέρχεται η ενεργειακή ισορροπία κι ενισχύεται το ανοσοποιητικό και οι φυσικές λειτουργίες του σώματος με απόλυτα φυσικό τρόπο.

Βάζοντάς μας σε μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης κι εσωτερικής αρμονίας, μας βοηθά στο να επαναπροσδιορίσουμε τη ζωή μας, να απαλλαγούμε από το άγχος, το θυμό, τις ενοχές και τους φόβους μας και να εκφράσουμε συμπόνια, κατανόηση κι αγάπη στον εαυτό μας και στους άλλους. Μας οδηγεί στη συνειδητότητα και φέρνοντας μας σ’ επαφή με την εσωτερική μας φωνή, μας βάζει μέσα σε μια κατάσταση αποδοχής κι ενότητας. Αποκτούμε ένα νέο τρόπο κατανόησης για τη ζωή, τους ανθρώπους και τις καταστάσεις, ανοιγόμαστε στη Συγχώρεση, την Αγάπη και την Αποδοχή του Εαυτού μας.

Ο μαθητής συντονίζεται από τον δάσκαλο στην ενέργεια του Ρέικι κι έτσι γίνεται κι ο ίδιος ένα κανάλι που μπορεί να μεταδώσει αυτή την ενέργεια στον εαυτό του και στους άλλους. Αγγίζοντας απαλά πάνω από τα ρούχα το σώμα του δέκτη, του μεταδίδει τη ζωτική ενέργεια Ρέικι χωρίς να ξοδέψει τη δική του ενέργεια, αφού γίνεται ο ίδιος ένα κανάλι της συμπαντικής ενεργειακής ροής. Ο δέκτης αντιλαμβάνεται την ενέργεια ως θερμότητα, μούδιασμα ή σαν διαπεραστικά ενεργειακά κύματα και βιώνει μια κατάσταση χαλάρωσης, ευεξίας κι αναζωογόνησης.

Σε ποιους απευθύνεται

Το Ρέικι απευθύνεται σε όλους. Είναι εύκολο στην εκμάθηση, γι’ αυτό μπορούν να το μάθουν και παιδιά. Για να ασχοληθεί κάποιος με αυτό δε χρειάζεται να έχει ιδιαίτερες γνώσεις ανατομίας ή ιατρικής, ούτε ανώτερη μόρφωση ή κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο στη θεραπεία. Είναι απαραίτητο να βρει κάποιον Δάσκαλο Ρέικι που θα τον εκπαιδεύσει και θα τον συντονίσει με την συγκεκριμένη ενέργεια. Μοναδική προϋπόθεση είναι η επιθυμία για βελτιωμένη υγεία, ευεξία και καλύτερη ζωή.

Τι δεν είναι το Ρέικι

Δεν είναι θρησκεία ή αίρεση. Είναι μια τεχνική που σέβεται κάθε άνθρωπο ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές, ιδεολογικές ή φιλοσοφικές του αναζητήσεις.

Δεν βασίζεται στην ύπνωση, την αυθυποβολή, τον οραματισμό ή τον έλεγχο του νου. Γι’ αυτό το λόγο, δεν απαιτείται η ύπαρξη μιας ιδιαίτερης κατάστασης για να λειτουργήσει.
Δεν αντικαθιστά την ιατρική διάγνωση και θεραπεία. Ο όρος «θεραπεία», «θεραπευτής» δεν χρησιμοποιείται με την έννοια της κλασσικής ιατρικής, ψυχολογίας και φαρμακευτικής. Τα άτομα που εξασκούν το Ρέικι δεν κάνουν διαγνώσεις, δεν συστήνουν φάρμακα ή άλλες ουσίες, δεν διακόπτουν και δεν προτείνουν ιατρικές ή φαρμακευτικές αγωγές, αντίθετα, συνεργάζονται άψογα με την ιατρική, καθώς και με άλλες εναλλακτικές θεραπείες, διότι το Ρέικι συντελεί σε μια βαθιά κατάσταση χαλάρωσης και εσωτερικής αρμονίας, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για τη στήριξη οποιουδήποτε προβλήματος.

Σεμινάριο Εκπαίδευσης Ρέικι

Το σεμινάριο του πρώτου βαθμού είναι αυτοτελές και η Εκπαίδευση διαρκεί 2 ημέρες, Σαββατο 02/04/16 από τις 12.00-20.00μμ και Κυριακή 03/04/16 από τις 10.00 – 18.00μμ.

Η Διδασκαλία
Η ιστορία και η προέλευση του Ρέικι
Τα ενεργειακά κέντρα (Chakras) και πώς λειτουργούν
Οι 5 αρχές του Ρέικι και η σημασία τους στην καθημερινότητα
Ιαπωνικές – Δυτικές Τεχνικές
Τεχνικές καθαρισμού χώρου και αντικειμένων
Τεχνικές ανοίγματος της διαίσθησης
Τεχνικές αναπνοής
Διαλογισμοί, ασκήσεις επίγνωσης
Πρωτόκολλο συνεδρίας (προετοιμασία, εξέλιξη, λήξη συνεδρίας)
Σκανάρισμα (εντοπισμός του προβλήματος στο σώμα)
Θέσεις αυτοθεραπείας
Πρακτική εξάσκηση αυτοθεραπείας
Θέσεις ανταλλαγής
Ανταλλαγή Ρέικι (ολοκληρωμένη θεραπεία μεταξύ των μαθητών)

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, γίνεται ” ο συντονισμός” του μαθητή με την ενέργεια του Ρέικι

Δίδεται βιβλίο και βεβαίωση εκπαίδευσης

ΠροϋποθέσειςΤο σεμινάριο 1ου βαθμού Ρέικι απευθύνεται σε όλους. Δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις ή προηγούμενη εμπειρία. Ο καθένας μπορεί να εκπαιδευτεί σ’ αυτό, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, θρησκευτικών ή φιλοσοφικών πεποιθήσεων.

Κόστος σεμιναρίου:
Πριν από της 26/03/16: 140 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ)
Μετά από της 26/03/16: 160 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ)

Έναρξη:
Σαββάτο 02/04/16 12.00 – 20.00μμ & Κυριακή 03/04/16 10:00-18:00

Έπικοινωνια:
Κράτηση θέσεων επικοινωνήστε με την Μαρία Παπαδώντα 6983907802 στο Namaste Yoga and Pilates Studio

Που θα γίνει:
Namaste Yoga & Pilates Studio
Καρακωστή 7, 3 οροφος, Βεροια

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα (π.χ. φόρμα). Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα υπάρχουν μικρά διαλλείματα με καφέ, τσάι και σνακς.

Reiki Teacher: Φανή Nimisha Σκούφου

Το Ρέικι δεν αντικαθιστά την ιατρική επιστήμη, αλλά την συμπληρώνει, συντελώντας σε μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης κι εσωτερικής αρμονίας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την στήριξη οποιουδήποτε προβλήματος. Οι επαγγελματίες πρακτικοί του Ρέικι ΔΕΝ κάνουν διαγνώσεις ασθενειών, ΔΕΝ συστήνουν φάρμακα/ουσίες, ΔΕΝ διακόπτουν ιατρικές αγωγές και ΔΕΝ δίνουν υποσχέσεις υγείας.