Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Βέροιας πραγματοποιήσαν ενημέρωση προς τους υποψήφιους αξιωματικούς αστυνομίας.

Η εν λόγω ενέργεια διεξάγει την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος στο Πανόραμα Βέροιας.

Η επιμόρφωση αφορούσε στη λειτουργία των αντίστοιχων Κέντρων Κακοποιημένων Γυναικών σε όλη τη χώρα και τις παρεχόμενες υπηρεσίες που αυτά προσφέρουν. Ακόμη συζητήθηκε η υποδοχή των περιστατικών γυναικείας κακοποίησης από τους αστυνομικούς υπηρεσίας με στόχο τη βέλτιστη αντιμετώπιση τους αλλά και την αποφυγή δευτερογενούς θυματοποίησης τους.

Η ενημέρωση συνεχίστηκε με την ανάλυση των χαρακτηριστικών των θυτών αλλά και των λόγων- αιτιών που αναγκάζουν μία γυναίκα να παραμένει σ’ένα κακοποιητικό περιβάλλον και να μην απαγκιστρώνεται από αυτό. Επίσης παρουσιάσθηκε η αποτύπωση της κακοποίησης στο χαρτί όπως τη βιώνει το θύμα (γυναίκα – παιδί) μέσω της ζωγραφιάς αναλύοντας και σχολιάζοντας με τους παρευρισκόμενους τα επιμέρους σημεία αλλά και τα κοινά χαρακτηριστικά που παρατηρούνται μεταξύ αυτών.

Τέλος συζητήθηκαν οι εμπειρίες των αστυνομικών σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους αλλά και τα προβλήματα με τα οποία έρχονται κάθε φορά αντιμέτωποι.