Από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής:

Η κυβέρνηση πιστή στις εξαγγελίες για την καταπολέμηση της διαφθοράς και του παλιού κατεστημένου, προχωρά στην εξυγίανση της δημόσιας ζωής .

Η σημερινή διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στέλνει στη δικαιοσύνη τεράστιο σκάνδαλο κακοδιαχείρισης σε βάρος της, που βγαίνει στο φως μετά από μήνυση που κατατέθηκε σήμερα κατά προηγούμενων διοικήσεων της ΕΒΖ. Η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε σήμερα η νέα διοίκηση της ΕΒΖ στον εισαγγελέα Διαφθοράς στρέφεται κατά μελών διοικήσεων της εταιρείας για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα με  την κατηγορία ότι τέλεσαν κατά συναυτουργία το αδίκημα της  απιστίας σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος της ΕΒΖ που είχε ως αποτέλεσμα τη ζημία της.

Η διάλυση της ίσως ιστορικότερης, ελληνικής βιομηχανίας είναι αποτέλεσμα διαρκών μεθοδεύσεων και κακοδιαχείρισης που δημιούργησαν υπέρογκα χρέη μέσα σε ελάχιστο διάστημα συγκεκριμένων πρακτικών και παραλήψεων. Όπως προκύπτει,σε δύο μόλις περιπτώσεις πελατών( ΓΑΙΑ ΚΑΙ ΒΕΛΠΑΖ ) η ζημία για την ΕΒΖ  ξεπερνά τα 50 εκ.ευρώ αποδεικνύοντας πως οι διορισμένες διοικήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ έβαλαν -με τις κινήσεις τους- βόμβα στα θεμέλια της εταιρίας ,ανοίγοντας τον δρόμο για την διάλυση της και για την αποτυχημένη προσπάθεια να πουληθεί.

H εξυγίανση θα προχωρήσει όχι μόνο στην περίπτωση της ΕΒΖ, αλλά και σε κάθε πτυχή της δημόσιας και οικονομικής  ζωής γιατί είναι υπόσχεση της κυβέρνησης προς τον ελληνικό λαό. Θα προχωρήσει τόσο στο τοπίο της κεντρικής πολιτικής σκηνής, ξεκινώντας από τη διαπλοκή στα ΜΜΕ, όσο  και στις τοπικές κοινωνίες με στόχο την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισονομίας, δημοκρατίας και διαφάνειας.

ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ