Στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Σπύρου Πετρουλάκη “Η εξομολόγηση”, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016, στο cafe bar restaurant BELUGA, παραβρέθηκαν τα μέλη της Ομάδας Σκέψης και Δράσης Βέροιας «Νέοι με Όραμα».

Το βιβλίο μεταξύ άλλων προλόγισε ο πρόεδρος της Ομάδας και Πολιτικός Επιστήμονας, Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, που μεταξύ άλλων ανέφερε ότι πρόκειται για αριστούργημα συγγραφής, για πρωτότυπο, διδακτικό και με γρήγορη πλοκή έργο και πως κατά την προσωπική του γνώμη θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως Βιβλίο της Χρονιάς.

Το βιβλίο πραγματεύεται την αντοχή της ανθρώπινης ψυχής και τη δύναμη του ανθρώπου, τη μοχθηρή και εκδικητική ανθρωπινή φύση, την μητρική αγάπη, τον έρωτα και τη συγχώρεση.

Ο Σπύρος Πετρουλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και έζησε στο Ρέθυμνο και στα Χανιά από όπου και κατάγεται. Είναι συνθέτης και στιχουργός και έχει συμμετάσχει σε μουσικές παραστάσεις και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Τραγούδια του περιλαμβάνονται σε CD πολλών γνωστών καλλιτεχνών, ενώ έχει γράψει μουσική και τραγούδια για ντοκιμαντέρ και θεατρικές παραστάσεις. Έχει διατελέσει διευθυντής στο διαφημιστικό τμήμα και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Δίκτυο fm 91,5 στα Χανιά.
Ασχολείται με τη φωτογραφία, είναι αφηγητής παραμυθιών, προπονητής και Πανελληνιονίκης στο άθλημα του Taekwondo και έχει ως χόμπι την αναρρίχηση και τις καταδύσεις. Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν, επίσης, τα βιβλία του για παιδιά Στα χνάρια του κουρσάρου Μπαρμπαρόσα (2014), Το Παράθυρο της Νεφέλης (2014) και Ο θησαυρός του Κυβερνήτη (2015).