Για προσπάθεια διαμόρφωσης ενός νέου ελεγχόμενου καθεστώτος διαπλοκής σε κάθε έκφανση της δημόσιας ζωής κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Σταύρος Θεοδωράκης, καταλογίζοντάς της αντιπερισπασμό με «όπλο» τις τηλεοπτικές άδειες, και προσπάθεια δημιουργίας νέας διαπλοκής.

«Η κυβέρνηση δείχνει αλλεργία σε όλες τις ανεξάρτητες αρχές. Και η ακροδεξιά κυβέρνηση της Πολωνίας αποφάσισε να επιβάλει έλεγχο στην τηλεόραση, γεγονός που ανάγκασε την Κομισιόν να την θέσει υπό επιτήρηση» υπογράμμισε. «Κάνετε σόου με τα κανάλια για να ξεχάσει ο κόσμος το ασφαλιστικό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού» πρόσθεσε.

«Σας ενδιαφέρει η σύγκρουση με τη διαπλοκή των άλλων για να δημιουργήσετε τη δική σας» κατήγγειλε ακόμη.

«Θα κλείσουμε και τις ζημιογόνες εφημερίδες; Η λύση δεν είναι να κλείνουμε αλλά να επιβάλουμε κανόνες και να αφήνουμε τον ανταγωνισμό να λειτουργεί» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

«Η κυβέρνηση λέει ‘θέλω να κλείσω τέσσερα κανάλια και να δώσω άδειες σε άλλα τέσσερα… Γιατί μόνο τέσσερα; γελάνε οι τεχνικοί όταν λέτε ότι στο ψηφιακό μπουκέτο χωράνε μόνο τέσσερα κανάλι; Τώρα πώς εκπέμπουν 8;» αναρωτήθηκε. «Η τεχνολογία επιτρέπει 16 προγράμματα HD» διευκρίνισε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης
κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η έκθεση του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας την οποία επικαλείται έχει ανακρίβειες σχετικά με τον αριθμό των καναλιών που έχουν αδειοδοτηθεί άλλες χώρες όπως η Βουλγαρία και η Τσεχία.

«Απειλώ τους οχτώ ότι θα γίνουν τέσσερις για να μπουν σε παζάρια και υπόσχομαι και σε τούρκο φίλο να δώσω άδεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να μοιράσει τα λεφτά σε λιγότερους, δημιουργώντας έτσι ισχυρότερους καναλάρχες. «Η Ευρώπη λέει ότι κίνδυνος είναι η συγκέντρωση σε λίγα χέρια των ΜΜΕ και η ΕΣΗΕΑ το λέει αυτό» επισήμανε.

«Με τους τέσσερις σταθμούς που θα κλείσουν οι εργαζόμενοι πού θα πάνε; Ανεβαίνετε στα κάγκελα για τη δημόσια τηλεόραση, και αδιαφορείτε γι’ αυτούς στην ιδιωτική τηλεόραση που θα χάσουν εξαιτίας σας τη δουλειά τους» δήλωσε μάλιστα.