Την  Ημαθία επισκέφθηκε την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας.

Η επίσκεψη ξεκίνησε στις 10:30 π.μ. από την Νάουσα, όπου συναντήθηκε με εργαζόμενους της Ελληνικής Κλωστοϋφαντουργίας, ενόψει της χρηματοδότησης και της επαναλειτουργίας του εργοστασίου με διαχείριση των εργαζομένων.

Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ άκουσε τα προβλήματα αλλά και την ανησυχία των εργαζομένων για την καθυστέρηση της χρηματοδότησης της βιομηχανίας και ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα διαβιβάσει αυτούς του προβληματισμούς στον αρμόδιο υπουργό.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα γραφεία του Χιονοδρομικού κέντρου Σελίου στη Βέροια, όπου  τέθηκαν από το Δ,Σ τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ως αναφορά την επαναλειτουργία και την έκδοση άδειας λειτουργίας, με ευθύνη όλων των προηγούμενων διοικήσεων.

Τελευταίος σταθμός ήταν  το κατάστημα του ΟΑΕΔ, όπου ενημερώθηκε  από τη διευθύντρια κα Παρχαρίδου  για  το θέμα της ανεργίας στο νομό καθώς και για τα προγράμματα που πρόκειται να ανοίξουν από το ΕΣΠΑ.

Στη συνέχεια ο Γραμματέας της ΚΕ παρεχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, όπου απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, οι οποίες αφορούσαν τοπικά θέματα αλλά και την κεντρική πολιτική σκηνή με πρώτο θέμα τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Η παρουσία του στο νομό έκλεισε με την πολιτική ομιλία  στο χώρο της ΕΛΙΑΣ στη Βέροια με κεντρικό ομιλητή τον Γραμματέα της ΚΕ Παναγιώτη Ρήγα,  με τίτλο “Ένας χρόνος αριστερά “.

Ο Γραμματέας αρχικά αναφέρθηκε στη διαπραγμάτευση του καλοκαιριού και στη νέα συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.  λέγοντας ότι υπήρχαν δυο επίλογές ή να φύγει από τις διαπραγματεύσεις ή να επιλέξει το δύσκολο δρόμο να κρατηθεί η χώρα στην Ευρώπη λαμβάνοντας έτσι  μια  επιλογή ευθύνης..

Αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τον δρόμο για την αλλαγή κυβερνήσεων σε Πορτογαλία και Ισπανία,, ανοίγοντας ένα ρήγμα στον σκληρό νεοφιλελεύθερο πυρήνα που κυριαρχεί  σήμερα στην Ευρώπη, με τις πολιτικές της λιτότητας.

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε τους πρωταρχικούς στόχους που θέτει η σημερινή κυβέρνηση για την αλλαγή της κοινωνίας,  αναμορφώνοντας την δημόσια διοίκηση, φέρνοντας τη δημοκρατία και την ισονομία στην κοινωνία, τις  αλλαγές στην παιδεία αλλά και τον νέο αναπτυξιακό νόμο που θα δώσει ώθηση στην οικονομία.

Πρωταρχικός στόχος τόνισε είναι η συζήτηση για το δημόσιο χρέος όπου θα αφήσει πολλά περιθώρια ανάπτυξης στην χώρα.

Κάλεσε όλους να αξιολογήσουν την κυβέρνηση σε βάθος τετραετίας , λέγοντας ότι σήμερα υπάρχουν ολιγωρίες και καθυστερήσεις που όμως δεν είναι σκόπιμες. Η πίεση όμως τόνισε θα πρέπει να γίνεται προς τα έξω , στους Ευρωπαίους εταίρους  και όχι από έξω  προς το εσωτερικό.  Στόχος της κυβέρνησης είναι η κοινωνία να βγει όρθια από την κατάσταση αυτή και όχι νεκρή και να δημιουργηθεί ένα μέτωπο για να  ηττηθούν οι δυνάμεις στην Ευρώπη που την θέλουν χωρίς δημοκρατία .

Τέλος  για τον αγροτικό τομέα, επεσήμανε πως ο αγώνας των αγροτών πρέπει να έχει στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής ώστε να φτάνει το προϊόν  σε  χαμηλή τιμή στο ράφι και στον καταναλωτή.

Κλείνοντας επεσήμανε ότι  ή πρέπει να τα αλλάξουμε όλα ή  θα πρέπει να φύγουμε όλοι μαζί γιατί σε καμία περίπτωση δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ όπως οι άλλες πολιτικές δυνάμεις  που υπηρετούν το κατεστημένο .

Παρεμβάσεις έκανε ο Συντονιστής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ  Κώστας Μποτίνος καθώς και ο υπεύθυνος των αγροτικών θεμάτων Δημήτρης  Χαμπίδης  ο οποίος ανέλυσε την αγροτική πολιτική του ΣΥΡΙΖα και έθεσε τους στόχους για μια υγιή αγροτική οικονομία.

Την ομιλία άνοιξε η συντονίστρια της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Βαρβάρα Σαράντη.