Από τα Καλάβρυτα ξεκινάει το Σαββατοκύριακο (30-31/01) το Εθνικό Πρωτάθλημα Χιονοδρομίας 2016, με το 1ο Κύπελλο Ελλάδος Αλπικών Παίδων και Κορασίδων και διοργανωτές τον ΕΟΣ Πατρών, τον ΕΟΣ Τρίπολης και τον ΑΧΟΑ.

Μια ιδιαίτερα πλούσια αγωνιστική περίοδος κατά την οποία η Ε.Ο.Χ.Α (Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων), που ξεκινάει το Σάββατο και θα ολοκληρωθεί στις 3 Απριλίου 2016. Θα διοργανώσει αγώνες σε 5 αθλήματα (Αλπικό, Δρόμοι Αντοχής, Δίαθλο, Χιονοσανίδα και Σκι Cross), θα υπάρξουν συνολικά 36 αγωνιστικές ημέρες, σε 22 αγωνίσματα και 14 κατηγορίες. Οι 7 από τις διοργανώσεις είναι διεθνείς. Αγώνες που θα γίνουν σε 15 χιονοδρομικά κέντρα, από 27 σωματεία – διοργανωτές, με την συμμετοχή 1.000 περίπου αθλητών και αθλητριών και φυσικά εκατοντάδων στελεχών.

«Ξεκινάει και επίσημα το Σαββατοκύριακο, από τα Καλάβρυτα, η νέα αγωνιστική χρονιά, για την Ελληνική Χιονοδρομία. Η Ομοσπονδία έχει φροντίσει για μια ακόμα θετική χρονιά εντός συνόρων. Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή, από οικονομικής πλευράς, έχουμε ολοκληρώσει τον προγραμματισμό και αν μας βοηθήσει και ο καιρός, είμαστε σίγουροι ότι γίνουν πολλοί και υψηλού επιπέδου αγώνες».

Δηλώσεις του Δημοσθένη Γυρούση, Προέδρου της Ε.Ο.Χ.Α, με αφορμή την έναρξη της νέας αγωνιστικής χρονιάς, εντός συνόρων.

  • Μια χρονιά πάντως που ξεκίνησε με αρκετά προβλήματα, αφού αναβλήθηκε το 1ο Κύπελλο Χιονοσανίδας ΠΑΧ που ήταν προγραμματισμένο γι’ αυτό επίσης το Σαββατοκύριακο, λόγω μη επαρκούς χιόνωσης, αλλά και της δυσκολίας μετακίνησης των αθλητών, αθλητριών, λόγω των μπλόκων των αγροτών.

Φυσικά να θυμίσουμε ότι είχαν προηγηθεί οι αναβολές, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (23-24/01) του αγώνα αλπικού, Κυπέλλου Ελλάδος (F.I.S.), που θα διεξαγόταν στα 3-5 Πηγάδια, από τον ΕΟΣ Νάουσας και του αγώνα διάθλου, 1ο Κύπελλο, στο Φαλακρό Δράμας, λόγω μη επαρκούς χιόνωσης.