Ιδιαίτερη η κινητικότητα της Αντιδημαρχίας Τουρισμού τις τελευταίες μέρες η οποία σημειώνει σημαντικά αποτελέσματα και επιτυχίες για το Δήμο της Βέροιας.

·      Ο Νίκος Μάνεσης και το «60’ Ελλάδα» του ALPHA στη Βέροια
Η εκπομπή «60’ Ελλάδα» του ALPHA, με παρουσιαστή τον κ. Νίκο Μάνεση,  είναι στην πόλη μας. Η εκπομπή έχει ως λέξεις κλειδιά τη δύναμη, τη δημιουργία, την αισιοδοξία και το χαμόγελο των ανθρώπων που ζουν στην περιφέρεια. Άνθρωποι με τις δικές του προσωπικές ιστορίες, τα δικά τους ενδιαφέροντα, το δικός τους έργο, τις δικές τους προσπάθειες παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν.
Οι υπεύθυνοι της εκπομπής με την βοήθεια της αντιδημαρχίας τουρισμού και σε συνεργασία με τους προέδρους των ορεινών κυρίως διαμερισμάτων του δήμου μας εντόπισαν τα δυνατά σημεία της περιοχής όπου ο κ. Μάνεση τα παρουσιάζει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο.

·      Το συνδρομητικό κανάλι OTE TVστη Βέροια
Μεγάλη τιμή ακόμα για τη Βέροια αποτελεί το γεγονός πως το συνδρομητικό κανάλι OTE TV ολοκλήρωσε τα γυρίσματα την Τρίτη 27/1/2016 για την πρώτη πρωτότυπη εκπομπή του OTE HISTORY, «Η Ελλάδα από το Α ως το Ω», που θα παρουσιάσει την Βέροια τον Μάρτιο.
Το ΟΤΕ HISTORY, είναι το μοναδικό κανάλι ντοκιμαντέρ στην ελληνική τηλεόραση, με επίκεντρο την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας. Με την βοήθεια της αντιδημαρχίας τουρισμού, με συνεντεύξεις των τοπικών φορέων, των ανθρώπων του πολιτισμού και των τεχνών μέσα από την εκπομπή θα παρουσιασθούν και θα αναδειχθούν τα αξιοθέατα και τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Βέροιας,  επιχειρώντας ένα ιστορικό, πολιτιστικό, κοινωνικό και επιστημονικό ταξίδι.

·      ‘Καρπούς’ αποφέρει στο Δήμο Βέροιας η Αντιδημαρχία Τουρισμού
Το Σάββατο 23/1/2016 το πρώτο τουριστικό group 30 ατόμων από τη Σμύρνη επισκέφτηκε την πόλη μας σε μονοήμερη εκδρομή. Ο κ. Mustafa Parlar, τουριστικός πράκτορας, από το τουριστικό γραφείο «Beytas Travel», ήταν ο διοργανωτής της παρούσας εκδρομής. Ο κ. Parlar, είχε ξαναεπισκεφτεί τη Βέροια (22/11/2015) στα πλαίσια μιας περιήγησης Τούρκων τουριστικών πρακτόρων στην πόλη μας με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Τουρισμού.

Ο κ. Βασίλης Λυκοστράτης Αντιδήμαρχος Τουρισμού φαίνεται να είναι ικανοποιημένος από τις προσπάθειες του αφού δήλωσε χαρακτηριστικά τα παρακάτω: ‘Η μία κίνηση φέρνει την άλλη. Καλέσαμε και φιλοξενήσαμε Τουριστικούς πράκτορες και αυτοί με την σειρά τους φέρνουν κόσμο στην πόλη. Εκδρομές όπως αυτή με 30 άτομα από την Σμύρνη είναι σπουδαίας σημασίας αφού δηλώνουν ότι η Βέροια είναι ένας τουριστικός προορισμός που έχει πολλά να προσφέρει. Μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τουριστικά group αν και οι ελλείψεις είναι αρκετές. Είμαστε ικανοποιημένοι όμως από τις συντονισμένες κινήσεις που πραγματοποιήσαμε τον τελευταίο χρόνο σαν Δήμος Βέροιας και μέσα από την Αντιδημαρχία Τουρισμού. Δουλέψαμε για να έχουμε έστω και αυτά τα πρώτα βήματα τουρισμού στην πόλη μας μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση.’

Ευχαριστούμε τον ALFA, τον κ Μάνεση Νίκο και το τηλεοπτικό του επιτελείο, την εταιρεία FROG ON THE ROAD A.E. (ΕΛ culture.gr), τον αρχισυντάκτη της εκπομπής «Η Ελλάδα από το Α ως το Ω» του OTE HISTORY κ. Κωστή Ζαφειράκη με το επιτελείο του και όλους όσους βοήθησαν στα γυρίσματα των τηλεοπτικών καναλιών.