Την δημιουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής απευθείας πληρωμών φόρων με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα στο δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων προαναγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κος Τρύφωνας Αλεξιάδης σε απάντησή του σε ερώτηση βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Η σχετική εφαρμογή αναμένεται, σύμφωνα με την απάντηση, να τεθεί σε λειτουργία μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016 και θα διευκολύνει σημαντικά τους φορολογούμενους. Το κυριότερο, σύμφωνα με την απάντηση, είναι ότι θα αντιμετωπισθεί το πρόβλημα των υπερεισπράξεων των φορολογούμενων εξαιτίας του γεγονότος ότι πολλοί επιλέγουν λανθασμένες ταυτότητες οφειλής για την πληρωμή φόρων μέσω τραπεζών.

Να σημειωθεί ότι από άλλες απαντήσεις που έδωσε ο κος Αλεξιάδης προκύπτει ότι προς το παρόν δεν εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών το ενδεχόμενο αλλαγής στα ακατάσχετα όρια για μισθούς και συντάξεις καθώς και το ακατάσχετο όριο για τραπεζικούς λογαριασμούς.

Υπενθυμίζεται ότι για μισθούς και συντάξεις ισχύει ακατάσχετο όριο 1.000 ευρώ μηνιαίως. Από τα 1.000 έως τα 1.500 ευρώ μπορεί να κατασχεθεί το 50% και από 1.500 ευρώ και άνω το 100%. Επίσης, ισχύει ακατάσχετο όριο 1.250 ευρώ για έναν τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσει ο φορολογούμενος στο taxisnet.