Με ανάρτησή του στο μπλογκ που τηρεί, ο συγγραφέας Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν ανακοίνωσε στους αναγνώστες του ότι έχασε την διορία που είχε από τους εκδότες του για το «Winds of Winter», κάτι που σημαίνει πως για πρώτη φορά η τηλεοπτική σειρά θα πάει την πλοκή πέρα από τα βιβλία που έχουν εκδοθεί έως σήμερα.

Ο χειμώνας έρχεται μεν, αλλά θα αργήσει λιγάκι ακόμα…

Ο λόγος για το πολυαναμενόμενο «Winds of Winter», το επόμενο έργο της λογοτεχνικής σειράς A Song of Ice and Fire που έχει εμπνεύσει την δημοφιλή τηλεοπτική σειρά Game of Thrones.Με ανάρτησή του στο μπλογκ που τηρεί, ο συγγραφέας Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν ανακοίνωσε στους αναγνώστες του ότι έχασε την διορία που είχε από τους εκδότες του και προέβλεπε την παράδοση του τελικού χειρογράφου έως τις 31 Δεκεμβρίου.
Αυτό σημαίνει πως η προβολή της έκτης χρονιάς της τηλεοπτικής σειράς – που αναμένεται να αρχίσει τον Απρίλιο – θα οδηγήσει για πρώτη φορά την πλοκή πέρα από τα πέντε πλήρη βιβλία που έχουν εκδοθεί έως σήμερα, προκαλώντας ανησυχίες, καθώς μέρος του αναγνωστικού κοινού ίσως προτιμήσει να μην δει τα επερχόμενα επεισόδια ώστε να μην γνωρίζει τις εξελίξεις έως ότου διαβάσει το νέο βιβλίο.

Προς απογοήτευση όμως των οπαδών του, ο Μάρτιν δεν δίνει κάποιο σαφές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της συγγραφής, λέγοντας ότι ακόμα απέχει «μήνες» έως ότου να τελειώσει το έργο του, κι αυτό μόνο εφόσον «το γράψιμο πάει καλά».

Ο Μάρτιν είναι διαβόητος για τον αργό ρυθμό γραφής του και στην ανάρτησή του ζητά συγγνώμη από τους αναγνώστες, παραδεχόμενος ότι ποτέ δεν περίμενε ότι η τηλεοπτική παραγωγή θα έφτανε στο σημείο της πλοκής που ήδη βρίσκονταν τα βιβλία, με δεδομέο ότι όλα είχαν εκδοθεί πριν την προβολή της πρώτης σεζόν.

Όσον αφορά τις ανησυχίες των αναγνωστών για την αφηγηματική «ψαλίδα» που θα υπάρξει μεταξύ των βιβλίων και της τηλεοπτικής σειράς, ο Μάρτιν παραδέχεται ότι «ίσως» τα νέα επεισόδια αποκαλύψουν νέες πληροφορίες.

Πηγή:skai.gr