Έληξε η πολύωρη ομηρία στο ξενοδοχείο Raddison Blu στην πρωτεύουσα του Μάλι, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε παρακλάδι της Αλ Κάιντα.

Oι δύο ένοπλοι που επιτέθηκαν εναντίον του ξενοδοχείου Radisson Blu στο Bamako δεν κρατούν πλέον άλλους ομήρους, επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας της χώρας, ο συνταγματάρχης Σαλίφ Τραορέ.

“Δεν κρατούν πλέον κανέναν όμηρο αιχμάλωτο και μια επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας διεξάγεται για τον εντοπισμό τους” επισήμανε ο Τραορέ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

27 νεκροί

Oι στρατιώτες της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στο Μαλί (MINUSMA) βρήκαν περίπου 27 πτώματα σε δύο διαφορετικούς ορόφους στο πολυτελές ξενοδοχείο όπου εισέβαλαν νωρίτερα σήμερα δύο ένοπλοι, δήλωσε ένας αξιωματούχος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, κάνοντας λόγο για έναν πρώτο απολογισμό.

Οι στρατιώτες είδαν 12 πτώματα στο υπόγειο του κτιρίου και άλλες 15 σορούς στο δεύτερο όροφο, σύμφωνα με τον αξιωματούχο που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Επιπλέον μία στρατιωτική πηγή του Μαλί ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι δύο ένοπλοι έχουν σκοτωθεί.

Οι έρευνες συνεχίζονται στο εσωτερικό του ξενοδοχείου.

Η ομηρία

Δύο ένοπλοι επιτέθηκαν στο ξενοδοχείο Radisson στην πρωτεύουσα του Μάλι, Bamako, κρατώντας ομήρους 170 ανθρώπους, πελάτες και προσωπικό του ξενοδοχείου.

Με ανάρτησή στο twitter, υποστηρικτές της Αλ Μουραμπιτούν, μιας αφρικανικής τζιχαντιστικής οργάνωσης -παρακλάδι της Αλ Κάιντα- ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση.