Σε εξέλιξη βρίσκεται από τiς 6 περίπου ξημερώματα ώρα Ελλάδας επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας στην περιοχή Σεν Ντενί, στο βόρειο Παρίσι, κοντά στο γήπεδο όπου την Παρασκευή εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η επιχείρηση διεξάγεται για τη σύλληψη του «εγκεφάλου» των επιθέσεων της περασμένης Παρασκευής στη γαλλική πρωτεύουσα, Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ αλλά και άλλους υπόπτους. Δύο τουλάχιστον άτομα είναι νεκρά. Διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν ήδη λόγο για 3 νεκρούς, εκ των οποίων η μία φέρεται να ήταν γυναίκα-καμικάζι ζωσμένη με εκρηκτικά τα οποία και πυροδότησε.

Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 3 συλλήψεις.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της γαλλικής δικαστικής αστυνομίας επενέβη, με την υποστήριξη των αστυνομικών δυνάμεων επέμβασης της Raid, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Παράλληλα, τουλάχιστον 50 στρατιωτικοί έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Το CNΝ, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες ανέφερε ότι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή. Παρακείμενα σχολεία και δημόσια κτήρια έκλεισαν. Επίσης έχει διακοπεί η λειτουργία του μετρό, των λεωφορείων και του τραμ που εξυπηρετεί το Σεν Ντενί.

Η εισαγγελία του Παρισιού επιβεβαίωσε παράλληλα ότι από πριν από την αυγή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας που γίνεται στο πλαίσιο της έρευνας για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής, ενώ την ίδια ώρα πηγή της γαλλικής αστυνομίας δήλωσε στο Reuters ότι η επιχείρηση αυτή συνδέεται με το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι γαλλικές Αρχές για τη σύλληψη καταζητούμενων για τις επιθέσεις της Παρασκευής που διαφεύγουν.