Οι βροχές, οι καταιγίδες, οι ενισχυμένοι άνεμοι αλλά και η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας αναμένονται να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στη χώρα μας από την Πέμπτη 22/10 έως και το Σάββατο 24/10. Πιο αναλυτικά:

Την Πέμπτη 22/10 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στο Βόρειο Αιγαίο και τα δυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί θυελλώδεις και πρόσκαιρα πολύ θυελλώδεις και στο υπόλοιπο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και στα βόρεια τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Παρασκευή 23/10 τα φαινόμενα θα συνεχιστούν, ενώ πιο έντονα θα είναι στη Δυτική Κρήτη. Οι βροχές πάντως στα δυτικά και βόρεια σταδιακά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα γίνουν σταδιακά παντού βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί και στα δυτικά σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις. Στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Το Σάββατο 24/10 ο καιρός θα παραμείνει νεφελώδης με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην Κρήτη ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φαινόμενα θα περιοριστούν πάνω από το Αιγαίο όπου και εκεί σταδιακά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και στο Ιόνιο βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα με τις μέγιστες να μην ξεπερνούν τους 16 με 20 βαθμούς.

Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.