Ο ΠΑΟΚ κατέθεσε ψυχή απόψε στην Τούμπα, έφτασε πολύ κοντά στο να πάρει μια τεράστια νίκη αλλά τελικά έμεινε ισόπαλος 1-1 με την Ντόρτμουντ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι, παρόλα αυτά ο Δικέφαλος προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με γκολ του Μακ. Τελικά στο 72′ οι Γερμανοί ισοφάρισαν με τις δυο ομάδες να παίρνουν από έναν πόντο.

Χωρίς εκπλήξεις σε σχέση με όσα ετοίμαζε, ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Ίγκορ Τούντορ. Ο Όλσεν ήταν κάτω από τα δοκάρια, Βίτορ, Κόστα και Τζαβέλλας τριάδα στην άμυνα, Κωνσταντινίδης (δεξιά) και Ροντρίγκεζ (αριστερά) στα δυο άκρα, Τζιόλης, Κάτσε και Σάμπο στο κέντρο, ενώ στην επίθεση ήταν ο Μπερμπάτοφ μαζί με τον Μακ. Από την πλευρά του, ο Τούχελ έπαιξε με τετράδα στην άμυνα, τους Βέιγκλ, Κάστρο και Μικιταριάν στο κέντρο και τους Χόφμαν, Γιανουζάι και Ρόις στην επίθεση με τον τελευταίο να βρίσκεται συνήθως στην κορυφή.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με σαφή υπεροχή των Γερμανών οι οποίοι έπαιξαν με τον αέρα της ποιοτικότερης ομάδας ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό και την κατοχή της μπάλας. Η πρώτη απειλή ήρθε μόλις στο 2′ με σουτ του Μικιταριάν, αλλά κάθε επίθεση τους ήταν επικίνδυνη. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατέβαιναν ΚΑΙ οι δέκα παίκτες της Ντόρτμουντ κάτω από τη γραμμή του κέντρο όταν βρίσκονταν σε φάση επίθεσης, ακόμα και οι στόπερ!

Ο ΠΑΟΚ πέρασε κάποιες δύσκολες στιγμές δεχόμενος την πίεση των φιλοξενούμενων αλλά είτε ο Όλσεν είτε οι αμυντικοί κατάφερναν να μην αφήσουν την εστία τους να παραβιαστεί.

Το γεγονός όμως ότι έπαιζαν τόσο ψηλά οι Γερμανοί, τελικά το “πλήρωσαν” στο 34′. Μετά από ωραία κάθετη πάσα του Τζιόλη, ο Μακ βρέθηκε μόνος απέναντι στον Βάιντερφέλερ και με φοβερό σουτ έκανε το 1-0 κόντρα στη ροή του ματς! Το γκολ του Σλοβάκου έδωσε αυτοπεποίθηση στον ΠΑΟΚ που λίγο έλειψε λίγο μετά να σκοράρει ξανά αλλά το σουτ του Μπερμπάτοφ στο 37′ έφυγε λίγο άουτ. Τελικά το ημίχρονο έληξε με 1-0.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο το οποίο βρήκε τον ΠΑΟΚ με μεγαλύτερο πάθος και πίστη μέσα στο γήπεδο. Ο Δικέφαλος πήρε κάποια μέτρα στο γήπεδο και δεν είχε την παθητική αγωνιστική εικόνα του πρώτου μέρους.

Φάσεις δημιουργήθηκαν και από τις δυο ομάδες αλλά όχι κάποια σπουδαίο με τον ΠΑΟΚ να πιστεύει όλο και περισσότερο στη νίκη. Τελικά ήρθε ένα “κρύο” γκολ στο 72′ όταν ο Κάστρο έκανε κάτι σαν σέντρα-σουτ, ο Όλσεν μπερδεύτηκε από μια κίνηση του Μικιταριάν που ήταν μπροστά του, και τελικά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα (1-1).

Ο Δικέφαλος επηρεάστηκε για λίγα λεπτά από την ισοφάριση αλλά θα μπορούσε να πάρει και πάλι κεφάλι στο σκορ στο 81′ όταν ο Ζάιρο βρέθηκε μόνος με τον τερματοφύλακα αλλά δεν πλάσαρε σωστά.

Μέχρι το τέλος, οι Γερμανοί έχασαν 1-2 ευκαιρίες αλλά το 1-1 έμελλε να είναι το τελικό σκορ…

Γκολ: Μακ 34′ (σουτ) / Κάστρο 72′ (σουτ)

Κίτρινες: Τζαβέλλας 68’/ Μικιταριάν 33′, Βάιγκλ 35′, Σούμποτιτς 53′

Κόκκινη:

Δοκάρι:

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης, Ροντρίγκες, Τζιόλης, Κάτσε (Χαρίσης 85′), Σάμπο, Μακ (Ζάιρο 73′), Μπερμπάτοφ (Πέλκας 89′)

Ντόρτμουντ: Βάιντενφέλερ, Παρκ, Σούμποτιτς, Πίστσεκ, Βάιγκλ (Σμέλτσερ 65′), Μπέντερ, Χόφμαν, Γιανουνζάι (Λάιτνερ 84′), Μικιταριάν (Ράμος 65′), Ρόις, Κάστρο

Διαιτητής: Τέιλορ (Αγγλία)

Βοηθοί: Μπρουκς, Μπετς

Επιπλέον βοηθοί: Μέισον, Μάντλεϊ

Θεατές: 27.000