Την pole position για το αυριανό GP της Σινγκαπούρης κατέκτησε ο οδηγός της Ferrari, Sebastian Vettel δείχνοντας εντυπωσιακά δυνατός ενόψει του αυριανού αγώνα. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε μετά από καιρό, ο Daniel Ricciardo επιβεβαιώνοντας την δυναμική της Red Bull, ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε ο Kimi Raikkonen.

Ο αυριανός αγώνας αναμένεται συναρπαστικός μιας και η πρώτη Mercedes είναι αυτή του Lewis Hamilton, και ξεκινά από την πέμπτη θέση κάνοντας τον αγώνα διαφορετικό και άκρως ανταγωνιστικό, αφού ήταν σχεδόν 1,5 δευτ. πιο αργός από τον poleman.

Οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν λίγο, με τη θερμοκρασία στον αέρα να πέφτει κατά 2 βαθμούς, εξαιτίας της δύσης του ηλίου, και από 30 ήταν 28. Επακόλουθα, έπεσε και η θερμοκρασία στο οδόστρωμα και από 39 στο FP3, στους 34 βαθμούς Κελσίου.

Q1

Η πρώτη περίοδος των κατατακτηρίων ξεκίνησε με τα μονοθέσια των περισσοτέρων ομάδων να βγαίνουν άμεσα στην πίστα, δείχνοντας να φοβούνται την κίνηση στην ασιατική πίστα. Τον πρώτο χρονομετρημένο γύρο έκανε ο Valtteri Bottas γράφοντας το 1:48.094, έναν χρόνο που αμέσως κατέβασε κατά ένα δευτερόλεπτο ο Φιλανδός της Ferrari. Οι δύο οδηγοί της Red Bull έρχονται αμέσως μετά τον Raikkonen και τον ρίχνουν τον από την κορυφή, με τους Ricciardo πρώτο και Kvyat δεύτερο.

Έχοντας μπει στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ιπτάμενος Γερμανός της Ferrari έρχεται να γράψει τον ταχύτερο γύρο που είχαμε δει μέχρι στιγμής με την μαλακή γόμα, καθώς το 1:46.017 τον εκτοξεύει στην πρώτη θέση με 0,7 διαφορά από τον δεύτερο.

Στην πέμπτη θέση με την πολύ μαλακή γόμα είχε ανέβει ο Jenson Button, ενώ μία θέση παρακάτω ήταν ο Nico Rosberg, με τον teammate του Γερμανού να βρισκόταν στην 14η θέση, πέντε λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Εκτός 15αδας μέχρι εκείνο το σημείο ήταν με την σειρά οι Sainz, Perez, Maldonado, Rossi, και Stevens.

Έχοντας μπει στο τελευταίο 3-λεπτο όλοι οδηγοί εκτός των Vettel, Ricciardo και Raikkonen είχαν φορέσει την πολύ μαλακή γόμα. Ο Kvyat ανέβηκε στην πρώτη θέση, στην δεύτερη ο Hamilton, ενώ με την μαλακή γόμα βελτίωσαν τον χρόνο τους οι Ricciardo και Raikkonen και έδειξαν να κερδίζουν ένα σετ πολύ μαλακής γόμας. όπως και ο Vettel.

Με το πέσιμο της καρό σημαίας ο Jenson Button κατάφερε να μπει στην 15αδα του Q2 όντας 0,074 του δευτερολέπτου ταχύτερος του Felipe Nasr. O teammate του Button, Fernando Alonso ήταν στην 11η θέση, και εκτός έμειναν με την σειρά ο Nasr, Εricsson, Maldonado, Stevens και Rossi.

Q2

Η περίοδος  ξεκίνησε με τις ομάδες να βγαίνουν στην πίστα με καινούριο σετ πολύ μαλακής γόμας, εκτός του Button ο οποίος χρησιμοποιούσε το σετ πολύ μαλακής γόμας του Q1. Τον ρυθμό των χρόνων του Q2 έδωσε και πάλι ο Bottas με 1:46.247, τον οποίο έριξαν από τη κορυφή οι Kvyat και Ricciardo κάνοντας το προσωρινό 1-2 στην κατάταξη. Τον χρόνο των δύο Red Bull δεν κατάφερε να κερδίσει ο Lewis Hamilton, ο οποίος ήταν 0,6 πιο αργός από τον Kvyat. Στην δεύτερη θέση ανέβηκε ο Kimi Raikkonen, ο οποίος επέστρεψε άμεσα στα pit, δείχνοντας ότι θέλει να προστατέψει τα ελαστικά του.

Έχοντας μπει στο τελευταίο 6-λεπτο ο Sebastian Vettel έκανε τον πρώτο του χρονομετρημένο γύρο και αμέσως ανέβηκε στην κορυφή με 1:44.743. Πέντε λεπτά πριν το τέλος η κατάταξη της δεκάδας ήταν η εξής: Vettel, Kvyat, Raikkonen, Ricciardo, Hamilton, Rosberg, Massa, Grosjean, Verstappen και Bottas. Εκτός αυτής ήταν με την σειρά ήταν οι Perez, Hulkenberg, Alonso, Sainz και Button.

Μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό o Carlos Sainz χτύπησε το μονοθέσιο του στην έξοδο της στροφής μετά το μικρό τούνελ με αποτέλεσμα να σπάσει η πίσω ανάρτηση της Toro Rosso. H κίτρινη σημαία που βγήκε απέτρεψε κάποιον στο να βελτιώσει τον χρόνο του, και έτσι εκτός 10αδας έμειναν οι Hulkenberg, Alonso, Perez, Sainz, Button.

Q3

Με το πράσινο φως της περιόδου η πρώτη προσπάθεια των οδηγών ξεκίνησε άμεσα, καθώς η πίστα έχει μεγάλος μήκος κάτι που κάνει τους οδηγούς να βιάζονται αρκετά αν θέλουν να κάνουν δύο προσπάθειες.

Ricciardo και Kvyat ανέβηκαν αμέσως στην κρυφή, με τον Bottas να τους ακολουθεί και τον Lewis Hamilton να μην ολοκληρώνει τον ταχύτερο γύρο του. Οι δύο οδηγοί της Ferrari στην πρώτη τους προσπάθεια έδειξαν αρκετά δυνατοί. Ο Kimi Raikkonen με 1:44.667 μπήκε σφήνα στις δύο Red Bull και ανέβηκε δεύτερος, ενώ στην πρώτη ήρθε ο Sebastian Vettel δείχνοντας το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Η πρώτη προσπάθεια τελείωσε με την κατάταξη να είναι Vettel, Ricciardo, Raikkonen, Kvyat, Rosberg, Bottas, Massa, Grosjean, Hamilton και Verstappen.

Η δεύτερη προσπάθεια των οδηγών ξεκίνησε τρία λεπτά πριν το τέλος, με τους οδηγούς να φοράνε φρέσκο σετ πολύ μαλακής γόμας. H καρό σημαία πέφτει με τον Ricciardo να βελτιώνει αλλά να μην ανεβαίνει στην πρώτη θέση, ενώ από την άλλη ο Vettel μετά από τρία χρόνια και δύο μήνες κερδίζει και πάλι την pole position για λογαριασμό της Ferrari, ρίχνοντας μάλιστα και τον χρόνο κάτω από το 1:44, καθώς σημείωσε 1:43.885.

Οι δύο οδηγοί της Mercedes βρέθηκαν στην πέμπτη και έκτη θέση της κατάταξης δείχνοντας ότι η πίστα της Σινγκαπούρης δεν ταιριάζει στα ασημί βέλη. Το αυριανό GP της Σιγκαπούρης ξεκινά στις 15:00 ώρα Ελλάδος αναμένεται να είναι καυτό και άκρως ανταγωνιστικό.