Σαν να μην πέρασε μία μέρα από πέρσι που ο ΠΑΟΚ δεχόταν ντροπιαστικές ήττες, έτσι και τώρα ο Δικέφαλος μετά την εντός έδρας ισοπαλία με την Ξάνθη, γνώρισε την ήττα με 3-1 από τον ΠΑΣ.

Σε πολύ άσχημη βραδιά βρέθηκαν παίκτες και προπονητής του ΠΑΟΚ στα Ιωάννινα με τον Τούντορ να δοκιμάζει ένα πρωτοεμφανιζόμενο σχήμα και κάποιους ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου να κάνουν τρομερά λάθη και να δέχονται την ήττα. Κανείς βέβαια δεν μπορεί να γνωρίζει πως θα πήγαινε το ματς αν στο 6΄ της αναμέτρησης ο Γιάχος έδινε το πέναλτι, σε καθαρό χέρι μέσα στην περιοχή του ΠΑΣ.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε έχοντας την κατοχής της μπάλας αλλά για τριάντα λεπτά δεν μπορούσε να απειλήσει καθώς πολλοί παίκτες του έκαναν ατομικά λάθη. Το μεγαλύτερο το έκανε ο Ρόμπιν Όλσεν νωρίς νωρίς αφού στο 5΄, σε μία ανύποπτη φάση και μετά από αράουτ έχασε την μπάλα λόγω κακής εξόδου και ο Μανιάς σημείωσε με το κεφάλι το 1-0. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ζάιρο έβγαλε την σέντρα η μπάλα βρήκε καθαρά χέρι αμυντικού αλλά ο διαιτητής έκλεισε τα μάτια.

Βέβαια ο Δικέφαλος παρόλο που βρισκόταν πίσω στο σκορ και είχε την κατοχή δεν μπορούσε να βρει τον δρόμο προς την αντίπαλη εστία. Οι ασπρόμαυροι ξύπνησαν από το 30 και μετά αλλά έχασαν πολλές ευκαιρίες.

Στο 30΄ τη αναμέτρησης ο Πέλκας βγήκε στην αντεπίθεση έδωσε δεξιά στον Μακ, αυτός μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά απέκρουσε σε κόρνερ ο Βελλίδης. Ένα λεπτό αργότερα πολύ καλό σουτ του Πέλκα έξω από την περιοχή απέκρουσε σε κόρνερ δύσκολα ο πορτιέρο του ΠΑΣ ενώ στο 32΄ κόρνερ του Κάτσε και τακουνάκι του Βίτορ, έδιωξε την μπάλα πάν στην γραμμή ο Στρούνα.

Άλλη μία μεγάλη ευκαιρία έχασε ο ΠΑΟΚ στο 35΄! Φοβερός συνδυασμός του ΠΑΟΚ, η μπάλα έφτασε στον Σάμπο στο ύψος του πέναλτι, που έκανε την προβολή αλλά βγήκε ο Βελλίδης και έκανε άλλη μία σωτήρια επέμβαση. Λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης ο Δικέφαλος δεν μπόρεσε να σκοράρει ούτε και σε τετ α τετ του Λέοβατς.

Και τι έγινε; Αντι ο ΠΑΟΚ να συνεχίσει με την ίδια δύναμη στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα μπήκε παθητικά και στο 52΄ με αυτογκόλ του Σάμπο βρέθηκε πίσω με δύο γκολ. Ο Ζάιρο στο 62΄… έβαλε το κερασάκι στην τούρτα όταν με μία αγκωνιά που έκανε και ενώ είχε κίτρινη κάρτα για θέατρο αποβλήθηκε.

Οι ασπρόμαυροι με δέκα παίκτες πλέον δεν είχαν πολλές δυνάμεις και άλλωστε συνέχιζαν να έχουν απέναντι τους έναν εκπληκτικό Βελλίδη που τα έβγαζε όλα όπως και ένα πολύ καλό σουτ του Πέλκα στο 69΄.

Τελικά ο ΠΑΟΚ γνώρισε τον διασυρμό αφού ο Τσάβες στο 75΄ πέτυχε και τρίτο γκολ, με τον Δικέφαλο απλά να μειώνει με πλασέ του Βίτορ στις καθυστερήσεις.

Οι χτυπητές αδυναμίες που έδειξε; Ο Όλσεν που προβλημάτισε ξανά, η έλλειψη επιθετικού που να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και φυσικά η απουσία καλύτερου κεντρικού αμυντικού από αυτούς που αγωνίστηκαν με τον Κόστα να…μην μπορεί!