Θα ήθελα από καρδιάς να συγχαρώ όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές του Δήμου Βέροιας που κατάφεραν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ως εκπαιδευτικός γνωρίζω καλά το πόσο απαιτητική είναι η διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων που για τους περισσότερους από εσάς ξεκίνησε αρκετά χρόνια νωρίτερα από τη διεξαγωγή τους.

Με την τελική επιτυχία σας οι κόποι, οι αγωνίες και τα όνειρα ετών δικαιώνονται. Εύχομαι τα σημερινά συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης να μετατραπούν σε δημιουργική ορμή στη νέα εποχή που ξεκινά στη ζωή σας.

Θα ήθελα επίσης να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου στους «αφανείς ήρωες» αυτής της επιτυχίας και αναφέρομαι φυσικά στους γονείς, τους κηδεμόνες και τους καθηγητές που στάθηκαν δίπλα στους μαθητές σε όλη αυτή τη δύσκολη και μακρά διαδικασία. Χωρίς τη δική τους συμβολή, οι μαθητές θα ήταν αδύνατον να τα καταφέρουν.

Για όσες μαθήτριες και μαθητές δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποιο ίδρυμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα ήθελα να τους συμβουλεύσω να μη σταματήσουν να ονειρεύονται, να αγωνίζονται και να προσπαθούν. Με πίστη στις δυνάμεις σας και αφοσίωση στους στόχους σας, η επιτυχία και η δικαίωση δε θα αργήσουν.

Τέλος, οι φετινές επιδόσεις των μαθητών επιβεβαιώνουν για ακόμη μια χρονιά το υψηλό εκπαιδευτικό και πνευματικό επίπεδο της περιοχής μας, γεμίζοντας όλους μας με αισιοδοξία για το μέλλον.