Την παραίτησή του από την ηγεσία της ΝΔ ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς, μετά το δημοψήφισμα, αλλά και τα πυρά εναντίον του από το εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να αναλάβει άμεσα προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ και να κινήσει τις κατάλληλες διαδικασίες, ενώ προέβη σε έναν σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων του τόσο ως πρωθυπουργός όσο και ως πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα, άφησε και αιχμές για τα τεκταινόμενα στη ΝΔ λέγοντας ότι «πάλεψα να αποτρέψω τα χειρότερα σε πολλά μέτωπα, και μέσα και έξω».

Όσον αφορά το δημοψήφισμα, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι όλοι όσοι ψήφισαν Ναι αλλά και πολλοί που ψήφισαν Όχι, θέλουν να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης της αβεβαιότητας αμέσως ζητώντας από την κυβέρνηση να επιτύχει άμεσα συμφωνία με τους εταίρους.

«Η θέση μας είναι στο ευρώ, κάτι διαφορετικό θα είναι ιστορικό λάθος και για την Ευρώπη» ανέφερε. Ο Αντώνης Σαμαράς πρόσθεσε ότι κύρια ευθύνη της κυβέρνησης είναι η επιστροφή στην ομαλότητα και η παγίωση του αισθήματος ασφαλείας.