Σφοδρή επίθεση στους δανειστές εξαπέλυσε εκ νέου στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός,  ωστόσο υποστήριξε ότι θα καθίσει μαζί τους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τη Δευτέρα μετά το “Όχι”.

Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε αδιάλλακτος στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, ενώ προσπάθησε να πείσει ότι με το “Όχι” δεν τίθεται θέμα εξόδου της ευρώ και ότι ο ίδιος είναι ευρωπαϊστής, επικαλούμενος και την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κομισιόν. “Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι δεδομένη” υποστήριξε.

Ο Αλέξης Τσίπρας απέδωσε το πρόβλημα με τις τράπεζες στις ασφυκτικές και εκβιαστικές πιέσεις των εταίρων, ενώ εγγυήθηκε προσωπικά τις συντάξεις και τις τραπεζικές καταθέσεις.

“Σχεδίαζαν και σχεδιάζουν, είτε δεχόμασταν το τελεσίγραφο είτε τώρα που δίνουμε το λόγο στο λαό. Μίλησαν για πραξικόπημα, όμως πραξικόπημα είναι οι δοτές κυβερνήσεις” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είπε δε, ότι το “όχι” θα σηματοδοτήσει την σταδιακή επιστροφή της χώρας στις διεθνείς χρηματαγορές.

“Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, για να είναι αυτές οι δυσκολίες προσωρινές. ‘Όχι’ σημαίνει καλύτερη διαπραγματευτική θέση για την Ελλάδα” σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

“Οι σειρήνες της καταστροφής οργιάζουν. Σας εκβιάζουν να πείτε ναι σε όλα, είπε ο πρωθυπουργός. Σας εκβιάζουν να γίνετε ένα με αυτούς, συνένοχοι στη διαιώνιση των μνημονίων” δήλωσε.

“Έλληνες, έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών. Θέλουμε συμφωνία με μεταρρυθμίσεις” πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.