«Θα αποπληρώνουμε τις δόσεις των δανείων όσο μπορούμε» διαβεβαίωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

«Θα έχουμε σημαντική πίεση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αλλά η κυβέρνηση χειρίζεται ως τώρα το θέμα όπως αναμενόταν… Η Ελλάδα πληρώνει τα δάνεια της για πάνω από 1 χρόνο, έχουμε πρόβλημα ρευστότητας, χωρίς να έχουμε πάρει καμία δόση, αλλά έχουμε δεσμευτεί να πληρώνουμε τα δάνεια όσο μπορούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την ομαδοποίηση των δόσεων του ΔΝΤ, σημείωσε ότι υπήρξε «αμοιβαία κατανόηση» στο θέμα αυτό.

Ο κ. Σταθάκης εξέφρασε εξάλλου την πεποίθηση ότι μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα είναι εφικτή.

«Πιστεύω ότι υπάρχει μεγάλο πεδίο για συμβιβασμό, καλύψαμε τη μεγαλύτερο μέρος των διαφωνιών (…) με λίγη προσπάθεια μπορούμε να έχουμε συμφωνία σχετικά σύντομα» σχολίασε.
Τόνισε ότι η Αθήνα είναι δυσαρεστημένη με τις προτάσεις των θεσμών για περαιτέρω περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, ειδικά στις συνταξεις και στις δραστικές αυξήσεις στον ΦΠΑ.

Πάντως, ο υπουργός εκτίμησε επίσης ότι σε ενδεχόμενη συμφωνία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσουν την απόφαση της κυβέρνησης δηλώνοντας ότι οι εσωκομματικές αντιδράσεις στο κόμμα έχουν διογκωθεί. «Η κυβέρνηση στηρίζεται από το λαό, έχει ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή» τόνισε, ενώ εκτίμησε πως οι πρόωρες εκλογές δεν θα έδιναν κάποια λύση στα υφιστάμενα προβλήματα.

Ακόμη, ο υπουργός Οικονομίας υπογράμμισε πως ο ελληνικός χρηματοπιστωτικός τομέας δεν αντιμετωπίζει πραγματικά προβλήματα και η κατάσταση είναι υπό έλεγχο καθώς η ΕΚΤ τον στηρίζει, ενώ ο ελληνικός λαός επιδεικνύει ψυχραιμία.

«Παράθυρο» να μην πληρωθούν οι τέσσερις δόσεις του Ιουνίου στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στα τέλη του μήνα άφησε ανοιχτό στο Mega στο μεταξύ ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.

«Τέλη Ιουνίου προηγείται η πληρωμή των μισθών και συντάξεων και θα δούμε τι θα γίνει με τις δόσεις στο ΔΝΤ» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Από τη στιγμή που οι δανειστές δεν έλαβαν καθόλου υπόψη τους τις ελληνικές θέσεις μπορούμε και εμείς να αναθεωρήσουμε μέρος των προτάσεών μας» διεμήνυσε δε.