Το εργαστήριο ζωγραφικής του Κώστα Αρώνη λειτούργησε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του έτους 2013.

Σήμερα λειτουργούν τα τμήματα:

  1. Ελεύθερου Σχεδίου
  2. Ακουαρέλας
  3. Ακρυλικού
  4. Παιδικής Ζωγραφικής
  5. Εικονογράφησης
  6.   Χαρακτικής
  7. Προετοιμασίας Υποψηφίων για τις εισαγωγικές εξετάσεις στις αρχιτεκτονικές σχολές της Ελλάδος    (Γραμμικό σχέδιο και ελεύθερο σχέδιο)
  8. Προετοιμασίας υποψηφίων για τις εισαγωγικές και κατατακτήριες εξετάσεις των σχολών καλών τεχνών   της Ελλάδος.

Οι μαθητευόμενοι εξασκούνται στην εκμάθηση διαφόρων θεμάτων, όπως πορτρέτων, συνθέσεων αντικειμένων, ανθρώπινου σώματος, προτομών κ.α. με τη χρήση διάφορων υλικών, όπως ενδεικτικά  μολυβιών, υδατοδιαλυτών χρωμάτων, ξύλινων μπογιών, ακρυλικών χρωμάτων κ.α.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η εκμάθηση των μαθητευόμενων στη γνώση της παρατήρησης, της επιστημονικής σχεδίασης του αντικειμένου της επιλογής τους για την σωστή ανάπτυξη των σχεδιαστικών τους ικανοτήτων, στην συμπεριφορά της χρήσης των χρωμάτων στα έργα τους για ένα εικαστικό αποτέλεσμα, σε συνδυασμό παράλληλα με την καλλιέργεια του αισθητικού τους κριτηρίου, με τελικό σκοπό τη δημιουργία εικαστικών έργων ή την επιτυχία των υποψηφίων στις σχολές της επιλογής τους.

Η πολύ μεγάλη επιτυχία του εν λόγω εργαστηρίου, οφείλεται πρωτίστως στις γνώσεις, στην υπέροχη ζωγραφική του δουλεία αλλά και στην αγάπη του Κώστα Αρώνη για το σχέδιο και τη ζωγραφική, στην με πολυ καλή διάθεση αλλά και με μεγάλη προσπάθεια, προσφορά του γενικά προς όλους τους μαθητευόμενους αλλά και ειδικότερα προς κάθε έναν ξεχωριστά, αξιοποιώντας έτσι τις ικανότητες, την ιδιαιτερότητα και το προσωπικό ύφος του κάθε μαθητή και αφετέρου στην αγάπη των μαθητευομένων για την σπουδή του σχεδίου και της ζωγραφικής για τη δημιουργία εικαστικών έργων, σε συνδυασμό και με την πολυ καλή συνεργασία μεταξύ δασκάλου και μαθητευομένων.

Οι μαθητευόμενοι στα δυο χρόνια σπουδής τους, έλαβαν μέρος σε εκθέσεις έργων, όπως:

  1. Τον Οκτώβριο του 2013, πραγματοποιήθηκε η πρώτη ομαδική τους έκθεση ζωγραφικής, Art’s Ark, στο Cafe-Bar McOza στη Βέροια.
  2. Τον Μάρτιο του 2014 συμμετείχαν στην ομαδική έκθεση “Meet The Artist 3”, με έργα ακουαρέλας, που πραγματοποιήθηκε στη Gallery τέχνης Myro στη Θεσσαλονίκη.
  3. Τον Ιούλιο του 2014 συμμετείχαν στην ομαδική έκθεση ζωγραφικής που πραγματοποιήθηκε στο Νησί Ίμβρο στην Τουρκία στα πλαίσια της Ελληνοτουρκικής φιλίας μεταξύ καλλιτεχνών των δύο χωρών.
  4. Αυτή την χρονιά από 1-5-2015 έως και 31-5-2015 πραγματοποιείται ομαδική έκθεση ζωγραφικής, “Έργα σπουδής” στο Cafe-Bar McOza στη Βέροια.
  5. Στις 29 Μαΐου 2015 στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί έκθεση των έργων των μικρών μαθητευόμενων του εργαστηρίου με τίτλο “Μικρές ζωγραφικές σκηνογραφίες” στον παιδότοπο Πουντσινέλο (Punchinello) στη Βέροια Λεωφόρο Στρατού 33.

Σας περιμένουμε…..