Η γιορτή της μητέρας ή ημέρα της μητέρας είναι μια κινητή εορτή προς τιμήν της μητέρας και κατ΄επέκταση της μητρότητας. Στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες, γιορτάζεται την δεύτερη Κυριακή του μήνα Μάη, δηλαδή σήμερα!!

Η μητέρα είναι για όλους τους ανθρώπους η πιο κοντινή ύπαρξη, ο άνθρωπος που είναι πάντα εκεί να ακούσει να βοηθήσει να στηρίξει. Για την δική μας χώρα η μητέρα είναι ένα από τα δυνατότερα σύμβολά αγάπης, στοργής και φροντίδας. Η αγάπη της μάνας είναι ιερή… Όλες οι μαμάδες κάθε μέρα αλλά και σήμερα που έχουν την τιμητική τους αξίζουν τις καλύτερες ευχές για το σπουδαίο έργο τους, τη μητρότητα!

Για την ιστορία…

Η γιορτή καθιερώθηκε τον 20ό αιώνα και προέρχεται από το αγγλικό και το αμερικανικό κίνημα των γυναικών. Η Αμερικανίδα Ann Maria Reeves Jarvis διοργάνωσε για πρώτη φορά το 1865 ένα κίνημα με το όνομα Mothers Friendships Day και συναντήσεις με το όνομα Mothers Day Meetings, κατά τις οποίες οι μητέρες αντάλλασσαν απόψεις και εμπειρίες.

Το 1870 η Julia Ward Howe διοργάνωσε μια εκδήλωση φιλειρηνικής συγκέντρωσης μητέρων με το σλόγκαν peace and motherhood με σκοπό, τα παιδιά να μην στέλνονται στον πόλεμο.

Όπως και να ξεκίνησε η καθιέρωση της γιορτής και για όποιον λόγο και να έγινε… ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στις μαμάδες όλου του κόσμου!!