του Γιάννη Παπαγιάννη

Την 27η Απριλίου 2015 προσκληθήκαμε στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να γίνει «ενημέρωση για την πορεία του έργου κατασκευής γέφυρας αδελφών Κούσιου». Η διοίκηση του Δήμου, παρότι ποτέ δεν το είχε ξανακάνει επί θητείας μου για άλλα θέματα, στην υπόθεση της γέφυρας Κούσιου ΔΕΝ παρέδωσε στους επικεφαλής των συνδυασμών εκ των προτέρων εισηγητικό σημείωμα, έγγραφη ενημέρωση και συναφές υλικό. Γιατί; Η συζήτηση σκόπιμα κινήθηκε εκ μέρους των εκπροσώπων της διοίκησης σε γενικόλογες αναφορές, σε συνθήκες προσωπικής φόρτισης ορισμένων, και μνεία σε εκκρεμείς νομικές διαδικασίες εναντίον τους.

Βεροιώτισσες και Βεροιώτες. Ουσιαστικές απαντήσεις που να εξηγούν το γιατί και εξαιτίας τίνος, μετά από έξι ολόκληρα χρόνια, το έργο βάλτωσε ΔΕΝ δόθηκαν. Κύριο πολιτικό μέλημα της ομάδας του κου. Βοργιαζίδη ήταν να μην επικεντρωθεί το ζήτημα στο ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ για το γεγονός ότι υπάρχει δωρεά 2.500.000 ευρώ, μια δαπάνη, μέχρι σήμερα, ύψους περίπου 1.000.000 ευρώ- που δεν εξηγήθηκε επαρκώς αν είναι ανάλογη των εργασιών που έως τώρα πραγματοποιήθηκαν- και καμία γέφυρα. Κατά τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Βέροιας δεν υπάρχουν και κυρίως δεν πρέπει να αναζητηθούν πολιτικές ευθύνες. Προφανώς, κανένα από αυτά τα καλά παιδιά, ούτε η πολιτική τους μητέρα, ευθύνονται πολιτικά.

Η διοίκηση του κου. Βοργιαζίδη, συνέχεια της προηγούμενης, δεν έχει τα πολιτικά εχέγγυα που απαιτούνται για να παριστάνει ότι μπορεί να αξιοποιήσει με αποτελεσματικό τρόπο το ζήτημα της δωρεάς διότι με τους χειρισμούς της, μέχρι σήμερα, αποδείχθηκε η πολιτική και διαχειριστική της αναποτελεσματικότητα και ανεπάρκεια. Δεν έχει επίσης το πολιτικό ανάστημα να αναλάβει τις όποιες ευθύνες, ούτε καν το θάρρος να ζητήσει δημόσια και ταπεινά ΣΥΓΝΩΜΗ από τους δωρητές και τις οικογένειές τους, παρότι της ζητήθηκε.

Βεροιώτισσες και Βεροιώτες. Δεν υπάρχει ουσιαστική πολιτική ικανότητα και δυνατότητα εκ μέρους της σημερινής διοίκησης, στο σημείο που με δική της αποκλειστική ευθύνη έφερε το ζήτημα, να λυθεί και να προχωρήσει αξιόπιστα και γρήγορα η κατασκευή της γέφυρας. Τα υπόλοιπα είναι παραπλανητικά, η δε λύση απέχει μακράν.