Με “μαέστρο” τον Ερνάντο Γκόμεζ που ήταν για ακόμη μία φορά σε μεγάλη μέρα, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επιβληθεί με 3-1 του Ολυμπιακού στο “Παλατάκι”, κάνοντας το 1-0 στη σειρά των τελικών.

Το παιχνίδι ξεκίνησε καλύτερα για τους φιλοξενούμενους που προηγήθηκαν με 0-3. Γρήγορα όμως ο ΠΑΟΚ πήρε “μπρος” και κατάφερε να ισοφαρίσει με δύο άσσους του Σαφράνοβιτς σε 6-6. Με τον Ρανγκέλ να καρφώνει ο Δικέφαλος πέρασε μπροστά στο σκορ με 8-7. Από εκείνη την ώρα και μετά παίζοντας έξυπνα και αναγκάζοντας τον Ολυμπιακός να υποπέσει σε αρκετά λάθη, η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη, “έχτισε” διαφορά, φτάνοντας μέχρι και το 23-15 επιβάλλοντας τον καταιγιστικό ρυθμό της, περιορίζοντας τους “ερυθρόλευκους” σε ρόλο… θεατή. Ο Γκόμεζ ήταν αυτός που έκανε το 25-16 και έβαλε τον ΠΑΟΚ μπροστά με 1-0.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε όπως και το πρώτο με τον Ολυμπιακό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, και να φτάνει να προηγείται με 3-7. Κάπου εκεί όμως ανέλαβε δράση ο Δικέφαλος, που εκμεταλλευόμενος τα λάθη των φιλοξενούμενων και έχοντας έναν εκπληκτικό Γκόμεζ και έναν ασταμάτητο Ρανγκέλ, έφερε στο παιχνίδι στα ίσια με 16-16. Ο Σαφράνοβιτς ήταν αυτός που έκανε το 17-16. Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι “’αναψε” για τα καλά! Οι “ασπρόμαυροι” πίεσαν, ωστόσο ο Ολυμπιακός ανταπεξήλθε καλά στην πίεση αυτή. Οι συνεχείς εναλλαγές στο σκορ, έκαναν το ματς εξαιρετικά ενδιαφέρον με τον Δικέφαλο να δείχνει χαρακτήρα, και να παίρνει δύσκολα αλλά αποφασιστικά το σετ με 33-31 και να κάνει το 2-0.

Στο τρίτο σετ, βγήκε η κούραση στην ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη, που βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ με 4-8. Ο Δικέφαλος ωστόσο δεν… παράτησε το σετ, φτάνοντας στην ισοφάριση με 10-10. Ο Ολυμπιακός όμως όντας μία έμπειρη ομάδα, κατάφερε να μπει στην θέση του “οδηγού”, με τον ΠΑΟΚ να κυνηγά τους “ερυθρόλευκους”, οι οποίο και τελικά πήραν το σετ, με 25-20 και έκαναν το 2-1.

Στο τέταρτο σετ, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε νωθρά – όπως και σε όλα τα σετ-, αλλά με δύο κρίσιμους κερδισμένους πόντους από τον Παντακίδη, κατόρθωσε να μπει μπροστά με 4-2. Ο Δικέφαλος έδειξε αποφασισμένος να “τελειώσει” το παιχνίδι, κρατώντας απόσταση ασφαλείας από τον Ολυμπιακό στο σκορ (16-13). Η νίκη αποδείχθηκε… λατινοαμερικάνικη υπόθεση αφού, Γκόμεζ, Ρανγκέλ και Χιμένες με αποφαστικούς πόντους, κράτησαν τον ΠΑΟΚ σταθερά μπροστά. Όλα αυτά μέχρι το 20-17. Η εμπειρία των φιλοξενούμενων και κάποια αβίαστα λάθη των “ασπρόμαυρων” έφεραν το παιχνίδι στα ίσια με 21-21. Η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη όμως που έχει μάθει να ανταποκρίνεται στα δύσκολα και έχοντας έναν ψύχραιμο Κουρνέτα και έναν εκρηκτικό Γκόμεζ, έφτασε στο 24-23. Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Παντακίδης, που έκανε το 25-23, δίνοντας τη νίκη στον ΠΑΟΚ με 3-1.