Στη στοχευμένη ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού εστιάζει η Διοίκηση του Δήμου Νάουσας, πιστεύοντας ακράδαντα ότι ο συνεδριακός τουρισμός είναι υψηλής προστιθέμενης αξίας και άκρως αλληλεπιδραστικός, συμβάλλοντας ενεργά στην αναβάθμιση της συνολικής ποιότητας μιας περιοχής.

Για τον σκοπό αυτό η Διοίκηση εξέδωσε ειδικό έντυπο μικρής κλίμακας για την προώθηση των δυνατοτήτων του Δήμου Νάουσας στον συνεδριακό τουρισμό. Στο έντυπο η Νάουσα χαρακτηρίζεται ιδανικός συνεδριακός προορισμός και παρατίθενται οι δυνατότητες του Δήμου σε άρτιες υποδομές μικρής και μεσαίας κλίμακας, η σπάνια φυσική ομορφιά και πολιτιστική κληρονομιά, η εγγύτητα στα αστικά κέντρα κ.ά. Το έντυπο αυτό θα μοιραστεί σε Τουριστικά Πρακτορεία που ειδικεύονται στον συνεδριακό τουρισμό, παράλληλα με τις δια ζώσης προσπάθειες που ήδη ξεκίνησαν και αφορούν την έλευση ποιοτικών συνεδρίων στον Δήμο Νάουσας μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ήδη η πρώτη εκδήλωση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Νάουσα σε χρόνο που θα συναποφασιστεί, είναι η Ημερίδα Ανάπτυξης της Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και καλεσμένους εξειδικευμένα στελέχη κατά τομέα με διεθνή ακτινοβολία, καθώς και στελέχη της Αυτοδιοίκησης από τους επτά Νομούς της Περιφέρειάς μας.