Τουλάχιστον 15 πολίτες σκοτώθηκαν σήμερα σε δύο βομβιστικές επιθέσεις στο Αφγανιστάν.
Οι δύο επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στην ανατολική επαρχία Νανγκαρχάρ και στη νοτιοανατολική Γάζνι, δύο περιοχές στις οποίες έχουν εισχωρήσει οι Ταλιμπάν, που μάχονται την κυβέρνηση της Καμπούλ και τους συμμάχους της του ΝΑΤΟ από το 2001.

Η πλέον αιματηρή σημειώθηκε σε λεωφόρο της επαρχίας Γάζνι, όπου βόμβα εξερράγη κατά τη διέλευση μικρού λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν πολλοί πολίτες.

«Τουλάχιστον 12 άτομα σκοτώθηκαν και το όχημα έπιασε φωτιά» δήλωσε ο Μοχαμάντ Αλί Αχμάντι, ο αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας.

Επίσης, σήμερα το πρωί, τουλάχιστον τρεις ακόμη πολίτες έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον αυτοκινητοπομπής του ΝΑΤΟ κοντά στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Τζαλαλαμπάντ.

Τέσσερις πολίτες τραυματίστηκαν και ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας Χαζράτ Χουσάιν Μασρικιουάλ.

Ο γιατρός Νατζιμπουλάχ, διευθυντής του δημόσιου νοσοκομείου στην Τζαλαλαμπάντ, έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς και 12 τραυματίες.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ δήλωσε ότι αρκετοί Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στην επίθεση αυτή.