Ήταν ροκ σταρ. Για τους ειδικούς ίσως ο τελευταίος μεγάλος ροκ σταρ ο κιθαρίστας και τραγουδιστής των Nirvana, ο Κερτ Κομπαίην που με μια καραμπίνα αυτοκτόνησε στα 27 του χρόνια, σα σήμερα 5 Απριλίου το 1994, επειδή δεν τον κρατούσε άλλο η ζωή.

Δεν μπορεί, δεν είναι στο χέρι ενός ροκ σταρ να έχει άλλη ζωή παρά εκείνη που είναι βουτηγμένη στα ναρκωτικά και να μην πατάει στη γη. Το ίδιο και η γυναίκα του, η Κόρτναιη Λαβ, αρχηγός του συγκροτήματος Hole, αθεράπευτη πρεζού. Ο πατέρας της, μάλιστα, κάποτε μάνατζερ των Grateful Dead ο Χενκ Χάρισον, σε βιβλίο του κατηγορεί την κόρη του ότι αυτή δολοφόνησε τον σύζυγό της, τον Kurt Cobain.

Γράφτηκαν βιβλία, γυρίστηκαν ταινίες για τον Κομπαίην, την αυτοκτονία του, τη ζωή του με την πασίγνωστη αλήτισσα Courtney Love. Στα γενέθλιά του, κάθε χρόνο, μαζεύονται θαυμαστές του έξω από το σπίτι του, στο Αμπερντήν της Ουώσιγκτον και στα ξύλινα παγκάκια της λίμνης χαράσσουν ατάκες, στίχους και το όνομά του.

Τηλεφωνεί στην αστυνομία η Κόρτναίη Λαβ, που δεν είχε σταματήσει να κάνει ηρωίνη κι όταν ήταν έγκυος στην κόρη τους: «Ο άντρας μου έχει κλειστεί στην αποθήκη με ένα όπλο». Ήρθαν οι μπάτσοι, έσπασαν την πόρτα και ο αρχηγός των Nirvana τους είπε: «Κρύφθηκα από την γυναίκα μου που ήθελε να με σκοτώσει». Έτσι το αναφέρω. Μετά το θάνατο του Κομπαίην η Κόρτναιη Λαβ ανάμεσα σε πολλά άλλα είχε και μια λεσβιακή σχέση με το διάσημο μοντέλο Καίητ Μος.

Δεν ήξερε τι να κάνει τα εκατομμύρια που κέρδισε, βαριόταν τη ζωή του, ζούσε σε τρώγλη(!), ήθελε να αυτοκτονήσει, να φύγει ένδοξα όπως ο Τζίμυ Χέντριξ, μ’ έναν θάνατο που να έγραφε Ιστορία, όπως ο Τζιμ Μόρισον, η Τζάνις Τζόπλιν. Είμαι δειλός, σιχαίνομαι την απάθειά μου και την απάθεια της γενηάς μου, είμαι ανίκανος να υπερασπιστώ την εναλλακτική κουλτούρα μας, έλεγε ο θεωρούμενος εκπρόσωπος της «Generation X».

Τελικά, τα κατάφερε. Το 1994 αυτοκτόνησε, όπως συμφώνησε η αστυνομία κι όταν μετά από τρεις ημέρες τον βρήκανε, 7.000 θαυμαστές του έκαναν ολονυχτία έξω από το σπίτι του για να τον κλάψουν. Η δε Κόρτναιη Λαβ τον καταριόταν νεκρό γιατί την άφησε μόνη και μοίραζε πράγματα και ρούχα του στους άγνωστους θαυμαστές του. Δίπλα στο νεκρό κορμί του βρέθηκε ένα σημείωμά του «Καλύτερα να καείς παρά να ξεθωριάσεις».