Απέδρασε τα ξημερώματα της Πέμπτης από το Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρείο η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, η οποία νοσηλευόταν φρουρούμενη από δυο εξωτερικούς φρουρούς του υπουργείου Δικαιοσύνης. Οι συνθήκες απόδρασής της παραμένουν αδιευκρίνιστες.

Η απόδραση της κ. Σταμάτη έρχεται μια ημέρα μετά την απόρριψη του πέμπτου κατά σειρά αιτήματος αποφυλάκισής της. Στο απορριφθέν αίτημα, η κ. Σταμάτη αναφέρει πως πάσχει από μείζονα καταθλιπτική διαταραχή, ενώ δεν κοιμάται πάνω από δυο ώρες την ημέρα.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο διοικητής του νοσοκομείου, Παύλος Θεοδωράκης, πιθανότατα έφυγε από την μπαλκονόπορτα του δωματίου της, αν και υπήρχε λουκέτο. Σημείωσε πως οι συνθήκες ασφαλείας δεν είναι εφάμιλλες με αυτές των Φυλάκων Κορυδαλλού.

Το βράδυ της Τετάρτης, πριν την εξαφάνισή της, η κ. Σταμάτη επικοινώνησε με την οικογένειά της για να μιλήσει με το παιδί της και ακουγόταν πολύ απογοητευμένη, όπως είπε στον σταθμό μας η μητέρα της.

Έκκληση στην Βίκυ Σταμάτη να επιστρέψει για το παιδί της απηύθυνε ο δικηγόρος της Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο οποίος και αποκάλυψε την απόδραση, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.

Ο κ. Ραγκούσης είπε ότι στην επικοινωνία που είχε με την πελάτισσά του χθες Τετάρτη δήλωσε απογοητευμένη από την νέα απόρριψη του αιτήματός της για αποφυλάκιση.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου εκτίει ποινή πολυετούς κάθειρξης για την υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών. Σε όλες τις αιτήσεις αποφυλάκισής της επικαλείται το γεγονός ότι το 8χρονο παιδί της μεγαλώνει χωρίς κανέναν από τους δυο γονείς του.