Την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015  η Β΄ τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκύδρας επισκέφτηκαν το Μουσείο Εκπαίδευσης “Χρίστος Τσολάκης”.

Περίπου πενήντα μαθητές με τη συνοδεία τριών δασκάλων ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και θαύμασαν τα πλούσια και σπάνια εκθέματά του.

Με το διάλογο, τις ερωτήσεις που ακολούθησαν και τη συνδρομή των δασκάλων τους, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να λάβουν πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά συστήματα του παρελθόντος, τα αναγνωστικά εγχειρίδια, το εκπαιδευτικό υλικό κ.τ.λ.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στους μαθητές η ενασχόληση τους με τα παλιά αναγνωστικά και κυρίως με αυτά που αφορούν την τάξη τους, τη Β΄ Δημοτικού. Οι μαθητές ξεφύλλισαν παλιά αναγνωστικά της τάξης τους και είχαν την ευκαιρία να δουν τι διδάσκονταν οι μαθητές περίπου 80 χρόνια πριν. Επίσης, εντύπωση τους προκάλεσε το σύντομο κουκλοθέατρο που παρακολούθησαν από τις δασκάλες τους.

Το Μουσείο Εκπαίδευσης δέχεται το μαθητικό κοινό κατόπιν συνεννόησης. Για να οργανώσετε την επίσκεψή σας καλέστε στην Κ.Ε.Π.Α. Δ. Βέροιας στο τηλέφωνο 2331078127.