Η Βέροια πήρε σημαντική νίκη με 1-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό και είναι ένα βήμα πριν την παραμονή στην κατηγορία, ενώ οί “πράσινοι” με αυτή την ήττα τους, έμειναν εννιά πόντους πίσω απ’ τον Ολυμπιακό και ουσιαστικά ελαχιστοποιήθηκαν οι πιθανότητες για τίτλο.

Οι «πράσινοι» έδειχναν άλλη ομάδα κόντρα στη Βέροια, δεν είχαν τους αυτοματισμούς που μας έχει συνηθίσει η ομάδα του Αναστασίου αλλά ούτε και την επιθετική φρεσκάδα και γνώρισε δίκαια την ήττα, τη δεύτερη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα αλλά παρέμεινε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Απ’ την άλλη, η Βέροια είχε όλα τα στοιχεία που δεν είχε ο Παναθηναϊκός, πάθος, ενέργεια, διάθεση για σωστό ποδόσφαιρο και πήρε το «τρίποντο», το οποίο αποδεικνύεται πολύ σημαντικό καθώς τη φέρνει στους 37 βαθμούς και πλέον «αγγίζει» τη σωτηρία.

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε ένα σύστημα 4-1-2-3 με τον Στιλ να παίρνει θέση κάτω απ’ τα δοκάρια, τους Ταυλαρίδη και Σίλντενφελντ στο κέντρο της άμυνας, δεξιά τους ο Τριανταφυλλόπουλος, αριστερά ο Νάνο, αμυντικό χαφ ο Μέντες, μπροστά του οι Νίνης και Πράνιτς, δεξιά στην επίθεση ο Μαυρίας, αριστερά ο Καρέλης και αιχμή του δόρατος ο Πέτριτς.

Απ’ την άλλη, ο Στέφανος Γαϊτάνος επέλεξε ένα σύστημα 4-4-2 με τον Καντιμοίρη κάτω απ’ τα γκολπόστ, τους Αμαραντίδη, Όστοιτς, Μαραγκό και Μαλόν στην άμυνα, στο κέντρο οι Μπαλάφας και Βέργώνης, δεξιά ο Γεωργιάδης, αριστερά ο Μπαργκάν και επιθετικό δίδυμο οι Κάμπορα και Μπεν.

Αγνώριστος Παναθηναϊκός, ουσιαστική Βέροια!

Ο Παναθηναϊκός, όπως ήταν γνωστό εδώ και μέρες, θα παρατασσόταν με πολλές αλλαγές κόντρα στη Βέροια και όπως αποδείχθηκε από την εικόνα που είχε στο πρώτο ημίχρονο, αυτό δεν τον ωφέλησε.

Ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν αργός με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να αναγνωρίσουν η μία το παιχνίδι της άλλης και με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να αναλάβουν την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Ωστόσο, από την αρχή η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έδειχνε νωθρή, χωρίς ενέργεια και ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο με το κέντρο της να είναι ιδιαίτερα αργό και την άμυνα να υποπίπτει σε αρκετά λάθη.

Οι γηπεδούχοι απ’ την άλλη, ήξεραν ότι ο αντίπαλός τους ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος επιθετικά και αρχικά ήθελαν να «οχυρώσουν» τα μετόπισθέν τους και στη συνέχεια να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις. Ο Μπαργκάν ήταν αρκετά δραστήριος και δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην άμυνα των «πρασίνων» κυρίως από τις ατομικές του ενέργειες.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου η ομάδα της Ημαθίας απώλεσε σημαντική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ.
Σε μία αντεπίθεση, ο Γεωργιάδης από τα δεξιά πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Μπεν αλλά το πλασέ του εξουδετερώθηκε από τον Στιλ.

Ωστόσο, ο επιθετικός απ’ τις Κομόρες πήρε το «αίμα» του πίσω στο 36ο λεπτό. Έπειτα από συνεργασία με τον Κάμπορα μέσα στην περιοχή, απ’ τα αριστερά, αφού τρίπλαρε τον Τριανταφυλλόπουλο, σούταρε δυνατά και αυτή τη φορά νίκησε τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού για το 1-0.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν σημειώθηκε κάποια άλλη αξιόλογη φάση και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-0 υπέρ της Βέροιας ενώ στο τέλος του ημιχρόνου ο Μπαργκάν υπέστη ένα τράβηγμα και αποχώρησε ενώ τη θέση του πήρε ο Ντουμίτρου.

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε σαφώς ένα από τα χειρότερα πρώτα του ημίχρονα στη φετινή σεζόν και αυτό δεν αποδεικνύεται μόνο από το γεγονός ότι οι «πράσινοι» πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας το εις βάρος τους 1-0 αλλά κυρίως από το γεγονός ότι μέσα σε 45 λεπτά δεν κατάφεραν να σημειώσουν ούτε μία τελική προσπάθεια παρ’ όλο που είχαν την κατοχή υπέρ τους.

Μια απ’ τα ίδια!

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό δεν άλλαξε καθόλου αφού η Βέροια από την αρχή του ημιχρόνου μπήκε δυνατά και θέλησε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ, που θα της έδινε σαφές προβάδισμα για τη νίκη.

Οι «πράσινοι» απ’ την άλλη, συνέχιζαν να δείχνουν νωθροί, χωρίς επιθετικό πλάνο αλλά και χωρίς διάθεση. Ο Γιάννης Αναστασίου προσπάθησε να αλλάξει λίγο την εικόνα της ομάδας του περνώντας από την αρχή του δευτέρου μέρους τον Λαγό στη θέση του Μέντες ενώ στη συνέχεια στο παιχνίδι πέρασαν τόσο ο Κλωναρίδης όσο και ο Ατζαγκούν.

Ωστόσο, αυτό δεν επηρέασε τους γηπεδούχους, οι οποίοι δημιούργησαν ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ. η σημαντικότερη στιγμή για την ομάδα της Ημαθίας σημειώθηκε στο 71ο λεπτό. Ο Μπεν εκτέλεσε το κόρνερ απ’ τα αριστερά, ο Βεργώνης έπιασε την καρφωτή κεφαλιά αλλά ο Στιλ αντέδρασε εκπληκτικά αποκρούοντας σε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός στη συγκεκριμένη αναμέτρηση έδειξε ένα πρόσωπο που είχε να δείξει πολύ καιρό, αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων και αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι παρ’ όλο που είχε την κατοχή πραγματοποίησε ελάχιστες τελικές προσπάθειες κόντρα σε έναν θεωρητικά πιο αδύναμο αντίπαλο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βέροια (Σ. Γαϊτάνος): Καντιμοίρης, Μαραγκός, Όστοιτς, Μαλόν, Αμαραντίδης, Βεργώνης, Μπαλάφας, Μπαργκάν (45′ Ντουμίτρου), Γεωργιάδης (64′ Τάτος), Μπεν, Κάμπορα (75′ Νέτο)

Παναθηναϊκός (Γ. Αναστασίου): Στιλ, Νάνο, Καρέλης (69′ Κλωναρίδης), Μέντες (46′ Λαγός), Πράνιτς, Πέτριτς, Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Μαυρίας, Νίνης (58′ Ατζαγκούν), Τριανταφυλλόπουλος

Επιμέλεια: Νίκος Βόπης