Τι συμβαίνει σ΄έναν άνθρωπο όταν μετά από χρόνια εργασίας, μόχθου και ατέρμονης προσπάθειας, χρόνια έλλειψης ελεύθερου χρόνου, και διαρκούς αγώνα δρόμου βρίσκεται ξαφνικά άνεργος, με άπειρο ελεύθερο χρόνο στη διάθεση του? Πώς αντιμετωπίζει το κενό που απλώνεται μπροστά του, τον άδειο χρόνο, που βρίσκει παρηγοριά και δύναμη να συνεχίσει?
Κάπως έτσι, μέσα από τέτοιες συγκυρίες, γεννήθηκε η Boz-art…Μια μέρα, τέλος Μαίου του 2011, η Κατερίνα χάνει εντελώς απροσδόκητα τη δουλειά της…και διοχετεύει όλη την ενέργεια και τη δημιουργικότητα της στην τέχνη.  Σίγουρα, στις μέρες της κρίσης που βιώνουμε, όλο και περισσότεροι βρίσκουν παρηγοριά και αποκούμπι στη δημιουργία.  Δεν είναι τυχαίο ότι ανθεί τελευταίως η χειροποίητη δημιουργία σε όλους τους τομείς….πλέξιμο, κατασκευές, ζωγραφική….
DSC01582_fotor
Η Κατερίνα λοιπόν, ανασκουμπώνεται, παίρνει πινέλα και μολύβια, πολλά χρώματα και ξεκινά το ταξίδι με όχημα την  Boz-art.  Δειλά δειλά στην αρχή ζωγραφίζει σε ξύλινα χρηστικά αντικείμενα και τα δωρίζει σε φίλους και γνωστούς.  Το 2012 ξεκινά τη σελίδα της στο Facebook όπου ανεβάζει φωτογραφίες από τις δημιουργίες της.  Σπιτάκια (το αγαπημένο της θέμα), παιδάκια και ζωάκια γεμίζουν χρώμα και πλημμυρίζουν τη ζωή της.  Ετοιμάζει χειροποίητα ζωγραφισμένα δωράκια για παιδικά πάρτυ, με ανταμοιβή της τα ζεστά χαμόγελα και τα επιφωνήματα χαράς των παιδιών που τα λαμβάνουν, καθώς και τη χαρά της να τα αντικρίζει κρεμασμένα σε πόρτες και τοίχους παιδικών δωματίων.  Παράλληλα, κάνει εθελοντικά μαθήματα εικαστικής δημιουργίας σε μικρούς μαθητές δημοτικών σχολείων στα πλαίσια των δράσεων του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, και αντλεί έμπνευση από τις παιδικές ζωγραφιές.
IMG_1276
Το 2013 βρίσκει την Κατερίνα και την Boz-art της, βουτηγμένη στα χρώματα, να πειραματίζεται με νέα υλικά….χαρτοπολτό, πηλό, κερί, χάντρες, ύφασμα, ενώ παράλληλα επεκτείνει τη δημιουργία της και στο χειροποίητο κόσμημα.  Τα κύρια χαρακτηριστικά της Boz-art είναι τα έντονα χρώματα και η παιχνιδιάρικη διάθεση.  Η σελίδα της στο Facebook γεμίζει από λαμπάδες, ζωγραφισμένα στο χέρι δερμάτινα σανδάλια, T-shirts και τσαντάκια, κοσμήματα, στεφανάκια και κεριά.  Κάθε μέρα αναζητά νέα υλικά και έμπνευση στον κόσμο των παιδιών.
Τον Φεβρουάριο του 2015, κάνει τα πρώτα της δειλά βηματάκια στο χώρο του blogging, δημιουργώντας το blog, όπου εκτός από φωτογραφίες των έργων της μοιράζεται μαζί μας μικρά μυστικά επαναχρησιμοποίησης υλικών (upcycling) για τη δημιουργία νέων χρηστικών αντικειμένων.
Και κάπως έτσι, η αρχική απόγνωση και απογοήτευση μετατρέπονται σε χαμόγελα, χαρά και χρώμα.
Αν θέλετε κι εσείς να πάρετε μια γεύση από τις χρωματιστές, χαρούμενες δημιουργίες της Κατερίνας, όλες φτιαγμένες με μεράκι και αγάπη, επισκεφτείτε τη σελίδα της στο Facebook,  και το blog της.
Aν θέλετε να δείτε από κοντά τις δημιουργίες, μπορείτε να επισκεφτείτε για καφεδάκι την Κυριακή 29 Μαρτίου από τις 11π.μ έως τις 7μ.μ. το White Noise Music Place, Ευμολπιδών 20 στο Γκάζι, Αθήνα την Πασχαλινή έκθεση Χειροτεχνίας. Η Κατερίνα και η Boz-art της θα είναι εκεί και θα σας περιμένουν!