Στην Αθηνά καταφθάνει σήμερα Πέμπτη η τεχνική ομάδα των εταίρων, η οποία μέχρι την Κυριακή θα εξετάσει τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας μας, το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τα «κόκκινα δάνεια», στο πλαίσιο των συζητήσεων μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών, οι οποίες άρχισαν χθες στις Βρυξέλλες.

Στις Βρυξέλλες μπήκε η μεθοδολογία για το πώς θα εξελιχθεί η διαπραγμάτευση σε τεχνικό επίπεδο, η συλλογή στοιχείων θα γίνεται στην Αθήνα, αρχής γενόμενης από σήμερα, όπου θα συλλεχθούν στοιχεία για τη δημοσιονομική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Τα στοιχεία που θα προκύψουν θα μεταφερθούν στις Βρυξέλλες ώστε από τη Δευτέρα και πριν την επόμενη Σύνοδο Κορυφής (19-20 Μαρτίου) σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η διαπραγμάτευση να περάσει στο ουσιαστικό σκέλος.

Στόχος είναι μέχρι το Πάσχα να έχει επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, να περάσουν από την Βουλή τα μέτρα που θα συμφωνηθούν και να αρχίσει η καταβολή των δόσεων που εκκρεμούν.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη του στο MEGA, είπε ότι τα μέλη της τεχνικής ομάδας δεν θα έρχονται στη χώρα όλοι μαζί, αλλά η σύνθεσή τους θα είναι ανάλογα με το θέμα της διαπραγμάτευσης και των στοιχείων που χρειάζονται.

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πως οι ελεγκτές δεν θα επισκέπτονται υπουργεία, ούτε θα συζητούν με γενικούς γραμματείς και υπουργούς. Αντίθετα, όπως είπε, θα υπάρξει ένας σταθερός χώρος, σε αυτήν τη φάση σε κάποιο ξενοδοχείο, και εάν χρειαστεί οι υπηρεσιακοί παράγοντες των υπουργείων θα πηγαίνουν εκεί, στο πλαίσιο της συλλογής των στοιχείων.

Πηγή: skai.gr