«Κάντε διαπραγματεύσεις, όχι πόλεμο». Αυτό λίγο – πολύ δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση, αλλά και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ότι η χώρα βρίσκεται σε «κατάσταση πολέμου», αλλά και τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

«Πρέπει να σταματήσουν οι πολλές δηλώσεις από την Ελλάδα… Kαι οι λίγες δηλώσεις μπορούν να κάνουν κακό, και να στρέψουν πολιτικές δυνάμεις φιλικά διακείμενες προς εσάς εναντίον σας» σχολίασε σύμφωνα με το Mega.

«Στην Ευρώπη δεν κάνουμε πόλεμο, κάνουμε διαπραγματεύσεις, οι δηλώσεις περί ‘πολέμου’ (σ.σ κυβερνητικών στελεχών της Ελλάδας) εκλαμβάνονται ως εκβιασμός» προειδοποίησε δε, το στέλεχος του συγκυβερνώντος γερμανικού κόμματος.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με εκτιμήσεις Γερμανών οικονομολόγων, η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο, τρίτο, πακέτο βοήθειας ύψους 30 έως 40 δισεκ. ευρώ, παρότι Ευρωπαίοι ηγέτες όπως η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ, αποφεύγουν να τοποθετηθούν για το θέμα στην παρούσα φάση.

Πηγή: skai.gr