Θέμα συνεδρίου και ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία έθεσε στην ομιλία της στην πολιτική επιτροπή η Ντόρα Μπακογιάννη, λίγη ώρα αφού ο Αντώνης Σαμαράς έκλεισε το θέμα ηγεσίας, με την κ. Μπακογιάννη να λέει χαρακτηριστικά ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν πρέπει να φοβάται το συνέδριο.

Εκείνη τη στιγμή, ορισμένα μέλη του ακροατηρίου αντέδρασαν, με την κ. Μπακογιάννη να άπαντα ότι στη ΝΔ «μιλάμε με επιχειρήματα και όχι με κράχτες».

Σε μετέπειτα δηλώσεις της έξω από τα γραφεία της ΝΔ, ευχήθηκε ο εσωκομματικός διάλογος που ξεκίνησε με τη συνεδρίαση της ΚΟ να συνεχιστεί μέχρι τέλους με αποκορύφωμα ένα έκτακτο συνέδριο όπου η βάση της παράταξης «θα έχει φωνή, άποψη και ψήφο». Είναι παρά πολύ σημαντικό να ακούσουμε τη βάση μας, είπε η πρώην υπουργός.

Σχολιάζοντας τα όσα είπε νωρίτερα ο κ. Σαμαράς ότι ένα έκτακτο συνέδριο θα έβαζε σε τροχιά εσωστρέφειας το κόμμα, απάντησε ότι από την πλευρά της πιστεύει ότι ο εσωκομματικός διάλογος είναι δύναμη.

Απάντηση στη Ντόρα Μπακογιάννη έστειλε με τη δική του παρέμβαση στην πολιτική επιτροπή ο Μάκης Βορίδης, απηχώντας τη θέση Σαμαρά.

«Υπάρχει θέμα ηγεσίας; Εδόθη η ευκαιρία ανοικτά. Δεν τέθηκε λοιπόν. Άρα το θέμα έκλεισε. Και όχι μόνο εδώ αλλά και στο δημόσιο διάλογο. Όσοι το συνεχίζουν φθείρουν και προκαλούν ζημιά στην παράταξη. Αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους».

Για «λαθρεπιβάτες» στο μεταρρυθμιστικό κύμα και από το χώρο της ΝΔ, έκανε λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες, από το βήμα της πολιτικής επιτροπής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Κάνω έκκληση να κατανοήσουμε ότι δεν κρύβεται πίσω από κάθε καλόπιστη κριτική η εσωστρέφεια. Οφείλω να πω όμως ότι δεν αγωνίστηκαν όλοι με την ίδια ένταση. Κάποιοι τράβαγαν τον κάρο των μεταρρυθμίσεων και κάποιοι τους λιθοβολούσαν. Κάποιοι ήταν λαθρεπιβάτες στο μεταρρυθμιστικό κύμα και από τη δική μας παράταξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είπε ακομα ότι δεν τον προβληματίζει το 28% που πήρε η ΝΔ στις εκλογές αλλά η πορεία της από εδώ και στο εξής. «Δεν είναι δεδομένο ότι θα καρπωθούμε τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ, θέλει αγώνα. Δεν είναι κακό στη συζήτηση που ακολουθούμε να επαναοριοθετήσουμε και την ιδεολογία μας. Το έκτακτο συνέδριο σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει αμφισβήτηση του αρχηγού μας. Οι εξελίξεις στη χώρα ίσως να είναι ραγδαίες. Πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι», προσέθεσε.

Πηγή: skai.gr