Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τους σε αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στην Ταϊβάν, όταν αεροσκάφος της εταιρείας TransAsia, με 58 επιβαίνοντες, κατέπεσε σε ποτάμι στα περίχωρα της πρωτεύουσας Ταϊπέι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση διάσωσης, καθώς μεγάλο μέρος της ατράκτου βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του ποταμού και αρκετοί επιβάτες πιστεύεται πως βρίσκονται παγιδευμένοι μέσα.

Οι τοπικές Αρχές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 16 διασωθέντες, ενώ περίπου 30 άτομα αγνοούνται.

Οι διασωθέντες μεταφέρονται εσπευσμένα με λέμβους στην ακτή, ανάμεσά τους και ένα μικρό αγόρι. Τριάντα-ένας από τους επιβάτες είναι επισκέπτες από την Κίνα.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί. Το αεροσκάφος, τύπου ATR-72, άρχισε να χάνει ύψος λίγο μετά την απογείωσή του, ενώ στη συνέχεια το αριστερό φτερό του χτύπησε σε γέφυρα.

Πρόκειται για το δεύτερο αεροπορικό δυστύχημα για την TransAsia σε διάστημα μόλις επτά μηνών. Τον Ιούλιο του 2014, αεροσκάφος που κατευθυνόταν από την Ταϊπέι στο νησί Πενγκού συνετρίβη λίγα λεπτά προσγειωθεί, στοιχίζοντας τη ζωή σε 48 ανθρώπους.

Με βάση το μέγεθος του στόλου της, η TransAsia είναι ο τρίτος μεγαλύτερος αερομεταφορέας στην Ταϊβάν.