Ο Πανιώνιος “χτυπώντας” μία φορά στις αρχές κάθε ημιχρόνου έκαμψε την αντίσταση του Πανθρακικού (2-1) και μείωσε τη διαφορά από τις ομάδες που βρίσκονται πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη των “κυανέρυθρων” μετά από ενάμιση μήνα που τους δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουν τον αγώνα για τη σωτηρία. Αντίθετα, η ομάδα της Κομοτηνής έχασε την ευκαιρία να πάρει το θετικό αποτέλεσμα και να διατηρήσει τη διαφορά ασφαλείας από τις θέσεις που οδηγούν στη Football League.

Στο δεύτερο ημίχρονο, περισσότερη ώρα διήρκησαν οι διακοπές, παρά ο καθαρός χρόνος παιχνιδιού. Ο Βοσκάκης χρειάστηκε να διακόψει αρκετές φορές τη ροή του αγώνα, αφού όλο και κάποιος παίκτης θα βρισκόταν στο έδαφος τραυματίας.

Γκολ από τα αποδυτήρια

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Πανιώνιο να βρίσκεται μπροστά στο σκορ. Οι γηπεδούχοι στην πρώτη επίθεση του αγώνα κατάφεραν να προηγηθούν και να ανεβάσουν από νωρίς τον πήχη της δυσκολίας για τον Πανθρακικό. Ο Τασουλής έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μπουμάλ δεν κατάφερε να βρει την μπάλα, αλλά ο Μητρόπουλος με σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή έκανε το 1-0 στο 30ό δευτερόλεπτο της αναμέτρησης.

Το σύνολο του Μαρίνου Ουζουνίδη έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα, ενώ οι φιλοξενούμενοι έκαναν πολλά λάθη και αδυνατούσαν να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους. Αν και οι “κυανέρυθροι” είχαν την υπεροχή, δεν μπορούσαν να τη μετουσιώσουν σε γκολ, σπαταλώντας όποια ευκαιρία τους παρουσιαζόταν. Ολα αυτά μέχρι το πρώτο μισάωρο. Στη συνέχεια, οι “πράσινοι” ανέβασαν πιο ψηλά τις γραμμές τους, άλλαζαν πιο γρήγορα την μπάλα όπως ζητούσε συνεχώς από τους παίκτες τους ο Ρόκα και πίεζαν για την ισοφάριση.

Στο 32′ ο Πανθρακικός έφτασε μία ανάσα από το 1-1, με την μπάλα να χτυπά δύο φορές στο δοκάρι. Ο Μπαϊκαρά έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Παπαδόπουλος δεν υπολόγισε σωστά λόγω του αέρα, με τη “στρογγυλή θεά” να βρίσκει το οριζόντιο και να στρώνεται στον Ιγκόρ. Ο Βραζιλιάνος με σουτ “σημάδεψε” το αριστερό δοκάρι στην πιο μεγάλη ευκαιρία των “πρασίνων” στο παιχνίδι.

Κράτησε το προβάδισμα

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε και πάλι με γκολ, όχι όμως τόσο γρήγορα όπως στο πρώτο. Οι παίκτες του Πανιωνίου έπιασαν στον… ύπνο την αντίπαλη άμυνα και με ωραία κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ, ο Φούντας βγήκε μόνος στα δεξιά και γύρισε την μπάλα, με τον Γιάννου να εκμεταλλεύεται την άστοχη έξοδο του Αθανασιάδη και με τακουνάκι να κάνει το 2-0 (51′).

Η απάντηση του Πανθρακικού ήρθε άμεσα. Ο Ντιγκινί στο 62′ δέχθηκε απλόχερα το λάθος του Κόρμπου και έβγαλε… συστημένη την μπάλα για το κεφάλι του Τζάνη. Ο τελευταίος αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι τιμώρησε την αντίπαλη άμυνα που τον είχε ξεχάσει και έβαλε ξανά την ομάδα του στο κυνήγι του θετικού αποτελέσματος. Δύο λεπτά μετά ο Μπουμάλ με κόρνερ από τα δεξιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχει της φάσης ο Γιάννου δεν μπόρεσε να γυρίζει επιτυχημένα.

Αμέσως ξεκίνησαν οι κινήσεις στην προπονητική σκακιέρα. Ο Ρόκας έβαζε στο παιχνίδι ό,τι επιθετικό όπλο είχε διαθέσιμο, με τον Ουζουνίδη να απαντά με παίκτες που ως στόχο να πιέσουν στη μεσαία γραμμή.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν παρακολουθήσαμε για αρκετή ώρα αγώνα. Το ιατρικό τιμ των δύο ομάδων και περισσότερο αυτό του Πανιωνίου έκανε συνεχώς την εμφάνιση του στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο ρυθμός να έχει πέσει και να μην βλέπουμε αξιόλογες φάσεις. Τελικά οι γηπεδούχοι διατήρησαν μέχρι τέλους το προβάδισμα και κατέκτησαν μία σημαντική νίκη…

Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Κίτρινες: Ρισβάνης, Πάνος – Εμπόου, Μπαλντά

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Τασουλής, Παντίδος, Ρισβάνης, Πάνος, Μητρόπουλος, Κόρμπος, Κολοβός (68΄ Σιώπης), Μπουμάλ (82΄ Μασούρας), Φούντας (90΄ Μπακασέτας), Γιάννου.
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μανουέλ Ρόκα): Αθανασιάδης, Μελίσσης, Μεχία, Τσουμάνης, Μπαϊκαρά (63΄ Μπαλντά), Ποτουρίδης, Ρομέου (79΄ Ροτζέριο), Εμπόου, Τζάνης (74΄ Χασομέρης), Ντιγκινί, Ιγκόρ.

Πηγή: novasports.gr