Η νέα ελληνική κυβέρνηση «δε θέλει τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ» των δόσεων που εκκρεμούν, αλλά αντίθετα θέλει «να ξανασκεφτεί ολόκληρο το πρόγραμμα» στήριξης, διαμηνύει, μέσω συνέντευξης στους «New York Times», ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, ενόψει της συνάντησής του με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, στην Αθήνα.

«Το μόνο που ζητάμε είναι μια ευκαιρία να σχηματίσει μια πρόταση που θα ελαχιστοποιεί τα κόστη από τη δανειακή συμφωνία της Ελλάδας και θα δώσει στη χώρα την ευκαιρία να ανασάνει ξανά, μετά από πολιτικές που προκάλεσαν μαζική κοινωνική ζημιά», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης.

«Δουλειά μας δεν είναι να πάρουμε την επόμενη δόση», τονίζει, σημειώνοντας πως ένας απλός προσανατολισμός σε αυτή την κατεύθυνση θα ισοδυναμούσε απλώς με αναβολή της προσπάθειας να λυθούν τα θεμελιώδη προβλήματα.

Όπως σημειώνει ο νέος υπουργός Οικονομικών, στόχος είναι να «αναδιαρθρώσουμε το χρέος και την οικονομία για να βρούμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε».

Δίνοντας μάλιστα ένα στίγμα για τη διαπραγματευτική στρατηγική της Αθήνας, σημειώνει πως η νέα κυβέρνηση θα μπορέσει να βρει δημοσιονομικό χώρο για να καλύψει τις ανάγκες της μέσω της χαλάρωσης των στόχων για πρωτογενές πλεόνασμα, που θα επιτρέψει την ανακατεύθυνση χρημάτων σε άλλες προτεραιότητες.

Πηγή: skai.gr