Να ενημερώνονται ηλεκτρονικά για όλες τις παροχές περίθαλψης που έχουν λάβει θα μπορούν από σήμερα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ. Όπως ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, η εφαρμογή θα περιέχει στοιχεία για το σύνολο των νοσηλειών, των υπηρεσιών υγείας, των υλικών, των νόσων και διαγνώσεων που υπάρχουν καταγεγραμμένες στο μηχανογραφικό σύστημα και αναφέρονται σχεδόν στο σύνολο των ασφαλισμένων.

Μέσω του site του ΕΟΠΥΥ κάθε ασφαλισμένος έχει δυνατότητα να πραγματοποιήσει εγγραφή με τα στοιχεία της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου στην υπηρεσία πιστοποίησης στοιχείων ασφάλισης στη διεύθυνση και εκτυπώνει ένα αποδεικτικό εγγραφής στο οποίο αναφέρεται ο μοναδικός κωδικός εγγραφής, για τον γιατρό και δεύτερο αποδεικτικό με τα προσωπικά στοιχεία της εγγραφής του, για προσωπική χρήση.

Στη συνέχεια, ο ασφαλισμένος, όταν για οποιοδήποτε λόγο πραγματοποιήσει επίσκεψη σε οποιοδήποτε γιατρό εγγεγραμμένο στον ΕΟΠΥΥ, με την ταυτότητα ή το διαβατήριο του και το αποδεικτικό εγγραφής του, θα ζητήσει την ενεργοποίηση των κωδικών του.

Με την πρώτη επίσκεψη σε γιατρό εγγεγραμμένο στις ιατρικές υπηρεσίες ΕΟΠΥΥ, ο ασφαλισμένος θα ζητήσει από τον γιατρό την ενεργοποίηση του προσωπικού του Φακέλου. Ο γιατρός, θα συνδέεται από το site του ΕΟΠΥΥ και θα καταχωρεί τον μοναδικό κωδικό του αποδεικτικού εγγραφής, προκειμένου να ενεργοποίησει την υπηρεσία. Ο μοναδικός κωδικός εγγραφής μετά την ενεργοποίηση του, ακυρώνεται.

Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω βημάτων ο ασφαλισμένος αποκτά δυνατότητα διαχείρισης του Φακέλου του με τους προσωπικούς κωδικούς που διαθέτει από την Εγγραφή του και συνδέεται από το site του ΕΟΠΥΥ.

Στο Φάκελο Ασφάλισης Υγείας έχει δυνατότητα πρόσβασης μόνον ο ασφαλισμένος με τους κωδικούς που διαθέτει καθώς αφορά προσωπικά του στοιχεία, τα οποία έχει δυνατότητα να τα γνωστοποιήσει με προσωπική του ευθύνη, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: capital.gr