kidoni gliko

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό κυδώνι καθαρισμένο
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 3/4 φλυτζανιού νερό ( 1 φλυτζάνι γεμάτο και 1 φλυτζάνι λιγότερο)
  • 1/2 φλυτζάνι αμύγδαλα
  • αρμπαρόριζα ή βανίλια άρωμα
  • 1 1/2 κουταλιά λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κυδώνι μικρά κομματάκια, το βάζουμε στην κατσαρόλα με την ζάχαρη και το νερό και το βράζουμε σε δυνατή φωτιά σκεπασμένο. Στο τέλος βάζουμε (περίπου ένα 10′) πριν τελειώσει, το λεμόνι και τα αμύγδαλα. *
Θέλει βράσιμο περίπου 30′ λεπτά. Όση ώρα βράζει, το ανακατεύουμε μερικές φορές. Προς το τέλος για να δέσει το σιρόπι το βράζουμε λίγο ανοιχτό.

* Τα αμύγδαλα τα βάζουμε να πάρουν λίγες βράσεις σε νερό που βράζει, κατόπιν τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε στα τέσσερα. Αφού κρυώσει το γλυκό, το μοιράζουμε σε βάζα.

Μπορούμε να σερβίρουμε με σαντυγί (και κανέλα)