Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από το βράδυ της Κυριακής καθώς θα επηρεαστεί από ένα βαθύ και οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό, κινούμενο από την Αδριατική. Η κακοκαιρία θα κρατήσει περίπου ένα 24ωρο, αλλά το πέρασμα του χαμηλού πάνω από τη χώρα μας, θα συνοδευτεί από την Τρίτη και μετά με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά: Την Κυριακή 28/12 αρχικά ο καιρός θα είναι καλός σε ολόκληρη τη χώρα, βαθμιαία όμως και από τα δυτικά αναμένεται επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα, σταδιακά έως το βράδυ θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές.

Τη Δευτέρα 29/12 αρχικά ο καιρός θα είναι νεφελώδης σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές τη Δυτικής Μακεδονίας με σχετικά χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα πάντως στα ηπειρωτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία από την Τρίτη 30/12 και μετά, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας από βορά προς νότο, ενώ τα φαινόμενα θα εστιάζονται κυρίως στη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου. Νέα ενίσχυση των φαινομένων αναμένεται ανήμερα της πρωτοχρονιάς, όπου δεν αποκλείεται σημαντικές χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα ενισχυθούν σημαντικά από το απόγευμα της Κυριακής 28/12, πνέοντας από νότιες διευθύνσεις και φτάνοντας κατά τόπους τα 8-9 μπ. τόσο στο Ιόνιο όσο και στο Αιγαίο. Εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το μεσημέρι της Δευτέρας και μετά.

Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Πηγή: meteo.gr