xristougeniatika-mpiskota

Υλικά

  • 200 γρ κουβερτούρα
  • 80γρ. μαλακό βούτυρο
  • 120γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 260γρ. αλεύρι
  • μία πρέζα αλάτι

Υλικά για την διακόσμηση

  • γλυκό Υποβρύχιο
  • λιωμένη σοκολάτα
  • χρωματιστές τρούφες
  • 1 μπάρα ινδοκάρυδα (απο Σ/Μ)

Ετοιμασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και λιώνουμε σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε στη λιωμένη σοκολάτα το βούτυρο , την ζάχαρη και το αυγό και ανακατεύμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε με τα χέρια ώσπου να σχηματίστει μια στρογγυλή μπάλα . Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο εργασίας σας και ανοίγουμε τη ζύμη με πάχος 2cm.  Κόβουμε σε στρόγγυλα σχέδια που με ένα ποτήρι. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί. Βάλτε στο ταψί ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά.

Διακόσμηση

Αφήνουμε να κρυώσουν τα μπισκότα. Στην συνέχεια αλείφουμε με το γλυκό υποχρύβιο. Κόβουμε το ινδοκάρυδο σε μικρά κομμάτια ,για να σχηματίσουμε το κεφάλι του χιονάνθρωπου.

Διακοσμούμε με την τρούφα για να φτιάξουμε το κασκόλ (αν θέλετε κάντε και καπελάκι)

με χρωματιστό γλυκό υποβρύχιο μπορείτε να φτιάξετε την μύτη
(κίτρινο κ λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής)

Τα χεράκια τα φτιάχνετε από ζύμη μπισκότου , τα πλάθετε και μετά τα ψήνετε για 2 λεπτά μόνα τους σε ταψί. Εναλακτικά μπορείτε να τα σχεδιάσετε και με λιωμένη σοκολάτα ή με υποβρύχιο και μετά να τα πασπαλίσετε με τρούφα.